Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, obracím se na vás s prosbou o radu. Na dvoře máme přístavek, kde byly původně chlévy pro vepříky, postavený z velkých kamennů pískovce. Zvenku přístavku dole u země - tak 1 x 2 metry jsou kameny zčernalé a nejde to ničím vyčistit, ani ocelovým kartáčem. Ze zoufalství jsme jeden kámen vyzkoušeli oťukat starou paličkou na maso a po těmi "ťukanci" je už pískovec čistý, ale až v hloubce 1-2 mm. Ale vzhledem k nerovnosti kamenů a velké ploše( a je to zčernalé na dvou místech 1x2m a 2x2 metry) bychom na tom nechali ruce, nenapadá vás, čím tu černotu obouchat dolů? Děkuji za všechny "plodné" nápady, rady a zkušenosti a přeji pěkný den
Nevzpomenu si na to správné slovo, ale je to zařízení, které jemným klepáním (něco jako tryskání) oťukává pískovec.
Dopourčená fréza není vhodná, páč obrousí do roviny a to pískovec nemá být.
Vše je o vzhledu a penězích.
doplněno 14.08.13 10:48:už vím..
pemrlování
Myslím, že myslíte, tzv. jehličkování... Co jsem slyšel, tak někdy ty jehličky z pistole vyskakuji...Je ale fakt, že kamen je celý čistý. Dělal to soused a kámen se zda ´´jako´´ nový..
já jsem bud tuto starou šlupku kameny u podezdívky osekával širokým majzlikem a nebo potřel kyselinou...Sice tou kyselinou to nebylo perfektní...ale bylo to podstatně lepší..Jen pozor... opatrně natírat v rukavicích...a nedýchat to...
moje kameníká krvácí :D, když čtu o kyselině či o tom, jak si amatér sám osekává podezdívku majzlíkem. Ano, jestli je zručný a má to v ruce, proč ne. Ale většinou z toho vyleze paskvil. Pískovcová podezdívka, či jakákoliv stavba - to je perla na domě. A podle toho se s ní musí zacházet tak, aby opravdu vynikla. Tím opískováním, či podobnými metodami se kámen nejen očistí, ale i zarovnají různé nepřesnosti. Tak ať se dílo podaří.
Děkuji všem rádcům za čas, informace a rady, wapku jsme zkusili a výsledek byl mizerný, zkusíme pemrlování, našli jsme info na netu, je to hodně podobný nástroj mé paličce na maso do kuchyně, ale má to úchyty do kladiva, které máme, tak se to snad podaří... Ještě jednou děkuji a přeji všem pěkné slunečné dny
To už je minulost, teď tam má manžel omítnutou dílnu, jediný pozůstatek je ta špinavá stěna zvenku a z toho pískovce je postavená na dvoře i stodola a vysoká zeď, dělící sousedy. Jediný problém je, že některé kameny jsou vydrolené a malta drží "na heslo" a do děr předchozí majitelé nastrkali tu kus cihly, tam kus střešní tašky, kus kamene...
Přímo do úhlové brusky se prodávají speciální koutouče (myslím s diamantem) na broušení staré omítky až na cihlu.
Jsem si jist že na 100% to tím půjde, pokud najdu odkaz doplním...
doplněno 14.08.13 09:04:Nebo sehnat sanační brusku..., ten kotouč na flexu vypadá obdobně jako na sanační brusku, avšak se mi jej na netu nedaří najít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.