Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
muj problem je protekajici baterie u vany. Vymenil jsem hadici, vsechno funguje, ale voda proteka i pod klobouckem, kterym prepinam na sprchu.
Otazka zni, jak to rozeberu? Jak se dostanu k tesneni?
Jde o baterii RAF, hledal jsem uz na stranckach vyrobce, konkretni model nenasel (jen velmi podobny) nicmene maji tam pouze zakladni vykres, s roztecemi a uhly... skoda, cekal jsem podrobny vykres v rezu, kde bych videl zavity a jednotlive dily.
Jedna ze soucasti oznacenych sipkou by se asi mela dat odsroubovat, pokud se tedy nema vyjmout plastovy vnitrek, ale ten se jen protaci a nevypada, ze by se dal vysunout spodem.
Za reseni skladacky predem diky.
Tam co máte šipky se dostanete pouze k přepínači mezi hubicí a sprchou. Vlastní kartuš je ukryta pod ovládací pákou, když vydloubnete modročervený plastový čudlík, uvidíte imbus, po jeho povolení sundáte páku a uvidíte velkou matici, která drží kartuš...
doplněno 13.08.13 17:32:Aha, přehlédl jsem že to teče pod kloboučem přepínače sprchy. V tom případě je správná první reakce...
Ok, takze druha sipka je ta spravna? Zkousel jsem s tim otacet, ale nerad bych neco urval. Takze budem tocit na druhou stranu, diky.
Nevím čemu říkáte druhá strana, bývá tam pravý, tedy standardní závit. Pokud se podaří vydloubnout plastové "sítko", bývá tam šestihran na topenářský klíč (velký imbus)...
doplněno 13.08.13 20:05: Luke, o tomhle se fakt hádat nebudu...
Ale je vidět, že jste inteligentní kolega a pochopil jste, co myslím...
Plastovy vnitrek z toho asi nedostanu - pokud to vubec lze, protaci se. A co se naradi tyce... nejsme zrovna vybaveni takze ani ten inbus neni.
Jedine se tedy pokusit odsroubovat celou tu spodni cast (jestli je sroubovaci) a doufat, ze pak horem vytahnu plastovou cast, vycistim a vymenim i tesneni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.