Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit (rozebrat) baterii?

Od: panklobouk* odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

muj problem je protekajici baterie u vany. Vymenil jsem hadici, vsechno funguje, ale voda proteka i pod klobouckem, kterym prepinam na sprchu.

Otazka zni, jak to rozeberu? Jak se dostanu k tesneni?

Jde o baterii RAF, hledal jsem uz na stranckach vyrobce, konkretni model nenasel (jen velmi podobny) nicmene maji tam pouze zakladni vykres, s roztecemi a uhly... skoda, cekal jsem podrobny vykres v rezu, kde bych videl zavity a jednotlive dily.

Jedna ze soucasti oznacenych sipkou by se asi mela dat odsroubovat, pokud se tedy nema vyjmout plastovy vnitrek, ale ten se jen protaci a nevypada, ze by se dal vysunout spodem. ;)

Za reseni skladacky predem diky.

Jak opravit (rozebrat) baterii?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaa*
hodnocení

0x

...Sikovkama ze spodu to vytočte, je tam závit pravý. Pak vypadne celý vnitřek. Vyměnit tam "O" kroužky.

hop®
hodnocení

0x

Tam co máte šipky se dostanete pouze k přepínači mezi hubicí a sprchou. Vlastní kartuš je ukryta pod ovládací pákou, když vydloubnete modročervený plastový čudlík, uvidíte imbus, po jeho povolení sundáte páku a uvidíte velkou matici, která drží kartuš...

doplněno 13.08.13 17:32:

Aha, přehlédl jsem že to teče pod kloboučem přepínače sprchy. V tom případě je správná první reakce...

panklobouk*
hodnocení

Ok, takze druha sipka je ta spravna? ;) Zkousel jsem s tim otacet, ale nerad bych neco urval. Takze budem tocit na druhou stranu, diky.

hop®

Nevím čemu říkáte druhá strana, bývá tam pravý, tedy standardní závit. Pokud se podaří vydloubnout plastové "sítko", bývá tam šestihran na topenářský klíč (velký imbus)...

doplněno 13.08.13 20:05:

Luke, o tomhle se fakt hádat nebudu... *smich*

Ale je vidět, že jste inteligentní kolega a pochopil jste, co myslím... ;)

luke237
iNbus (Innensechskantschraube Bauer und Schaurte - vnitrni sestihranny sroub (firmy) Bauer a Schaurte)
panklobouk*
hodnocení

Plastovy vnitrek z toho asi nedostanu - pokud to vubec lze, protaci se. A co se naradi tyce... nejsme zrovna vybaveni ;) takze ani ten inbus neni.

Jedine se tedy pokusit odsroubovat celou tu spodni cast (jestli je sroubovaci) a doufat, ze pak horem vytahnu plastovou cast, vycistim a vymenim i tesneni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]