Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace panelák

Od: 19791930 odpovědí: 6 změna:
Stává se mi to pouze v noci. Třese se mi podlaha, bydlím sama v paneláku. Až když usnu, tak se začne třást podlaha
i když mám koberec. V noci jsem se chtěla přestěhovat do obýváku ale ani v kuchyni není klid. Tedy žádný hluk.
Pouze třes. Je to tak protivné, že vylítnu z postele a celá se třesu. Někdy mám pocit jako by šlo o elektrický výboj.
(už jsem zažila) Pak utíkám nemůžu se uklidnit. Má to vliv i na srdce. Druhý den mě hučí v hlavě. Odsouvám chození spát,
protože se bojím usnout. Nevím zda to pochází ze spodu nebo z vedlejšího bytu. Se sousedkou ze spodu jsem mluvila,
prý nemá žádnou klimatizace. Nevím jestli ale nemá ty vrtule u lustru. Je mi divné, že je to vždy v noci. Nikdy přes den ráno, večer ani
odpoledne. Nejprve jsem vůbec nevěděla odkud to pochází a pak jsem sáhla na podlahu. A bylo mi to jasné.
Sousedovi z vedlejšího bytu jsem psala email neodpověděl. Je to lékař.
Třeba několik dní třeba i týden nic. A pak několik dní za sebou toto. Připadá mi to cílené. Jak bylo to horko, tak
jsem měla pocit, že jde je klimatizaci a přejde to. Ale asi to s horkem nesouvisí, protože to zase vibruje.
Zvonila jsem u souseda ale nebyl doma. Nejspíš to má naprogramované, protože jsem jednou slyšela na naší
společné stěně otáčení nějakým kolečkem dost zřetelně.
Já pak začnu v noci mlátit do stěny a ono to přestane a na chvilku. To by odpovídalo záměru. Policie mi jen odpověděla, že to není jejich problém.
Že se mám obrátit na družstvo. Nevím a nevěřím, že oni s tím něco zmůžou.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Předpokládám, že nejste nejmladší, bydlíte delší dobu sama a máte pak paranoidní tendenci podobné věci považovat za schválost. Může to být samozřejmě jakýkoli stroj. Já jsem takto byl například u nás v rodinném domě nucen velmi nadstandrdně odpružit uložení sušičky. Manželce to nevadilo, pouštěla ji na noc ,ale mě vybrace stresovaly a budily. Nezbývá než pátrat. Také to můžete udělat obráceně, nemůžete-li odstranit otřesy zdroje, odstraňte otřesy postele. Dobře funguje taková černá pěnová guma v tlouštce alespoň 1..2 cm. Můžete zkusit vyříznout z ní podložky pod nohy postele.

Extrémní řešení je, že pokud máte na patrech pojistky, tak je zkusíte postupně vyhodit, a až to ztichne, tak poznáte, z kterého patra či bytu to pochází.

doplněno 13.08.13 14:45:

Také pokud máte na chodbě eletroměry, tak v noci, kdy je obvykle minimální odběr by to mohlo jít poznat z toho, jak rychle se otáčí disk elektroměru v jednotlivých bytech. Ideálně zachytit okamžik, kdy zaniknou vybrace a současně se zpomalí elektroměr.

doplněno 13.08.13 14:57:

Taky můžete samozřejmě zkusit (místo rovnou volání policie) pověsit k hlavnímu vchodu slušnou prosbu k ostatním, že pokud někdo pouští v noci pračku, sušičku, či něco podobného a ruší tak ostatní, jestli by si k ní mohl dokoupit pružné odhlučňovací podložky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Mně to připadá jako velmi subjektivní popis. Pro objektivní posouzení vidím jako nezbytné vyjádření někoho nestranného, kdo v bytě stráví noc, během které se rušivé vibrace projeví.

jh11
hodnocení

0x

Může to být i lednička, nebo nějaké motorky k akvariu.

Možná by pomohlo po nalezení zdroje jeho pouhé přesunutí nebo odpružení.

Také je důležité v jakém jste patře.

Zkuste se dohodnout se správcem jestli by s vámi neobešel sousedy s otázkou jaké mají v noci zapnuté spotřebiče.

pavelv*
hodnocení

0x

Může to být i z venku. Není poblíž nějaký důl, či trať v podzemí?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Může to být neuvěřitelné, ale pohon filtru v akváriu o patro výš opravdu dělal takový kravál, že jsem se mnohokrát snažil tu šílenou věc nějak umístit v tom akvárku tak, aby se ničeho nedotýkal. Když není ta možnost tohle poladit, tak to asi může být někdy zničující. Párkrát jsem tu věc i vypnul a rybky to pak musely dohnat přez den. Panelák je k tomu navíc dost citlivý. Bez jednání se sousedy to asi nepůjde. Držím palce.

jabraka*
hodnocení

0x

Znám podobný případ,kdy pulsní hluk,který se přenášel konstrukcí panelů,vznikal mrazícím boxem v přilehlé prodejně.Dá se to zjistit měřením rušivého hluku,který provede hygienická stanice,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]