Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzor souhlasu spoluvlastníků

Od: luke* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, nemáte někdo ke stažení vzor souhlasu spoluvlastníků bytových jednotek, který je nutný k získání stavebního povolení při rekonstrukci bytu.

Případně jak by měl takový dokument vypadat?

Nejedná se o družstvo, ale o dům, kde jsou byty v OV.

Díky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Luke.Když jsem si stěžoval,že soused přestavuje byt,aniž se dohodne s vlastníky,bylo mi řečeno,že žádné svolení nepotřebuje.Asi to záleží na místní úpravě.

JABRAKA

luke*
hodnocení

Ahoj, díky za reakci.
Asi to opravdu záleží na místrní úpravě, potřebuji vybourat kus zdi(bude to dělat firma).Vzhledem k tomu, že je to do nosné konstrukce ptal jsem se na stavebním odboru (Hradec Králové). Je jasné, že potřebuji stavební povolení a ke stavebnímu povolení potřebuji souhlas vlastníků bytů (75% musí souhlasit), hledal jsem na webu nějakej formulář, ale nic jsem nenašel. Vlastně ani nevím co jim mám dát přesně podepsat...(co by to mělo obsahovat)...

lidka*

Také jsem nic nenašla, pouze předpokládaný souhlas 3/4 vlastníků (dříve to snad bylo dokonce 100%). K tomu bych si na nahlížení do KN stáhla aktuální stav vlastníků bytů, už proto, že uživatel bytu nemusí být shodný s vlastníkem bytu. Já bych jim dala podepsat souhlas s prováděním stavebních úprav v bytě ... s odvoláním na přílohu č. 1 - žádost o stavební povolení. Tak by to podle mne mohlo stačit.

jabraka*

Pokud je to zásah do nosné konstrukce,potřebuješ stavební povolení s vyjádřením statika.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]