Nejste přihlášen/a.
Co byste mi prosím, doporučili na běžné obsekávání okolo záhonů a okolo betónové podezdívky?Strunu, nebo nože?
A ještě jeden dotaz.Lítá od nožíků taky tak tráva, jako od strunovky?
Děkuji
Samozřejmě strunu. Až bys nožema zajel do betonu, mohlo by to být zajímavé. Strunou můžeš bez obav až k té podezdívce, nožem bys musel být opatrný. Strunu volit podle druhu porostu, jsou různé průřezy-hvězda, čtverec, trojúhelník, kruh. Ale mám zkušenost jen ze silné motorovky, s akuchechlátkem nevím.:D Lítání trávy od nožů záleží na jejich nabroušení.
Myslím, že se ptá na něco takového: krovinorezy.heureka.cz/...
Ten nožík je tam srandovní, kdo ví jestli kovový a počítá se s jeho častou výměnou. Navíc je tam jakási zábrana, aby to člověk hned nevzal o beton.
Taky to dělám jen benzínovou strunovkou, ale rozhodně nejsem spokojen s tím, jak lítá tráva do záhonů.
Přesně, něco takového myslím.Dotaz jsem asi špatně položila.Mám na mysli vyžínač s plast.noži
něco co je zde krovinorezy.heureka.cz/...
Zdravím,
zvažovat jsem aku vyžínač pro svoji maminku na obsekávání okolo obrubníků. Objevil jsem pěkný, lehký, ale právě že měl tyto plastové nože. A když sem si uvědomil (vyžínač jsem si i fyzicky prohlížel), že když s těmi plastovými noži párkrát trefí beton a bude po noži, vzdal jsem to a nekoupil ho.
Za sebe můžu říct, že na obsekávání obrubníků mám nejlepší zkušenost se strunovkou s automatickou hlavou se 2 strunami, kde se struny nevysouvají ani ručně, ani poklepem, ale automaticky když vyžínač zapnete. Nemusím nic hlídat a sekám. Jediná nevýhoda automatické hlavy je v tom, že nesmíte s vypínačem zacházet stylem zapnout/vypnout jen tak za sebou, protože ta struna se pak vysouvá i když to nepotřebujete.
No to klidně - já vlastním strunovku, kterou jsem koupil v Lidlu asi před 5-6 roky, ale když sem uvažoval, že mamce koupím to samé, tak jsem se propracoval k tomu, že přesně to samé, co mám já, jen v jiné barvě a s jiným názvem je heureka.cz/... .
Přestože, jak sem teď četl popis, píšou, že není k vyžínání větších ploch, tak je k němu dodávána i cívka s velmi silnou strunou na sekání silné trávy (patří do toho pouzdra, co je na rukojeti zespodu), ale s tím se mi moc dobře neseklo - to není automat, jen provlečená silná struna).
Výhody:
- ode mne dostala opravdu hodně zabrat za ty roky (na začátku asi 2 roky jsem ji používal místo rotační sekačky - sekačka k neutahání
- ten pedál dole je k naklápění hlavy - hlava může být kolmo na rukověť (což se hodí při - viz další bod)
- uprostřed je páčka, která umožňuje otáčení hlavy až o 90° v jednom směru - dá se s tím osekávat např. tráva rostoucí z kolmé zdi apod.
- pomocí toho kroužku uprostřed rukověti lze sekačku teleskopicky zmenšit
Nevýhoda:
- vzhledem k umístění motoru dole (500W) je sekačtrošku těžší do ruky - velká páka
Automatická hlava se pozná tak, že dole uprostřed nemá mačkací knofík -výměna struny ale není problém - měnil jsme jak celé cívky, tak jen strunu a pohoda.
JInak o té mé sekačce tvrdím, že by si zasloužila Zlatou medaily za to, co už vydržela a za 1.000Kč to byl super kup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.