Nejste přihlášen/a.
Dnes byla v naší ulici zastavena voda. Po spuštění neteče z jednoho kouhtku voda tak, jak by měla. Jen tenoučký pramínek.
Dům je patrový, jsou v něm dvě základní větve trubek (koupelny, kuchyně). V přízemí všechno v pořádku, v kuchyni v patře je problém. Baterie je páková a špatně teče teplá i studená. Může to být nějaká nečistota, která se dostala do baterie? Je možné, aby se uvolnila "sama" při opakovaném pouštění vody? Je nutné volat řemeslníka?
Děkuji předem za názor i radu.
Je to pravděpodobně uvolněnou nečistotou, která přiucpala sítko v roháčku před stojánkovou baterií, sítko pod nástěnnou baterií, případně sítka v kartuši uvnitř baterie. Nejdříve bych však zkontroloval perlátor na výtoku z baterie...
Hurá! Děkuji!
Vyčistila jsem perlátor (napřed si našla ve slovníku, co to je...) a voda normálně teče. Už to tam sice neumím zpátky našroubovat, ale to časem někdo spraví.
no, až ten někdo přijde, ať snad radši odšroubuje celou baterii, a podívá se taky, jestli nejsou zanesená sítka tam (nevím, jak často se tam dávají, ale já jsem sítka v maticích k baterii našel), pak by se teda mohl podívat i na sítko v baterii v kartuši, když tam teda taky je; to je totiž divný, že by se nečistoty dostaly jen do toho perlátoru - že by nikde před tím sítka vůbec nebyla? - anebo je to tak, že byl zanesenej i perlátor (třeba už postupně od dřívějška), a když se teď oddělal, tak to sice teče líp, ale předchozí sítka už jsou taky zanesená, a příště už se ucpou skoro úplně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.