Nejste přihlášen/a.
prosím může někdo poradit?při mytí v myčce skleniček je vyndám matné do běla nevím čím to může být vše tam dávám jak se má ale je to po umytí horší jak před,stane se že i některá je čistá druhá zase matná ostatní je čisté pouze se to ukáže na skleničkách,může někdo prosím poradit? děkuji
"... vše tam dávám jak se má ...
To znamená co? Z toho nepoznám, na jakou vodu máš myčku připojenou, ani čím myješ. Já znám na myčce jenom jedno tlačítko - zapnout/vypnout. Dám nějakou tabletu všechno v jednom (většinou Calgonit) a zapnu. Nikdy se mi nestalo, že by na něčem byl potah nebo skvrny. Nic jiného nepoužíváme, jenom tablety.
doplněno 12.08.13 19:11:Není pak už té chemie moc a voda to nestačí opláchnout? Zkus používat jenom tablety a nic jiného.
doplněno 12.08.13 20:36:Znovu opakuji: nikdy jsem do myčky nedal nic jiného než tabletu. Jestliže jsou tablety Xv1, tak by všechno potřebné měly obsahovat. Nechci tvrdit, že jsou všechny myčky stejné, ale vyzkoušej. Návody někdy dost zaostávají za realitou.
Zkuste poslechnout Ladina.Já jsem také ještě nikdy nedala do mé myčky sůl,ani leštidlo.Jenom mám zapnuté tlačítko tablety a ty na mytí používám.Nejvíce se mi osvědčily ty dražší tablety Jar a používám s nima krátký půlhodinový program.Skleničky krásně čisté.
doplněno 13.08.13 17:40:Ještě je v myčce také nastavení podle tvrdosti vody,tak zkontrolujte,zda máte nastaveno dobře.
to jsou spíš trysky mám je po stranách nahoře a dole jinak tam není nic s čím by šlo otočit ale jinak děkuji
Štírečku,ale vždyť už jsem to tazatelce napsalaDokonce jsem jí poslala i odkaz,kde je celý manuál
Stačí na něj pouze kliknout!
Vaše sklenice nejsou pravděpodobně do myčky vhodné rodina.cz/...
Proctete si radne navod,jak tak koukam,davate asi spatnou davku lestidla elektroslevy.cz/...
to ne předtím jsme měli jinou myčku a stejné skleničky a byly jak zrcadla jenže to byla40cm a mi jsme potřebovali 60cm tak jsme si teda pomohli jedná se o Baumatic a stojí za prt
to snad ani nejde špatně dávkovat vyšroubuji horní víčko a leju když už se tam nic nevejde tak to přeci přetéká tak to zašroubuji a hotovo jinak nevím
Je to uvedeno v bodu:nastavení dávkovače leštícího prostředkuTak chcete poradit,nebo se přít?!Musíte si přečíst manuál,je to tam jasně napsáno!
nojo ani jsem nevěděla že je pod tím víčkem štelovací knoflík tak to zkusím,čísla tam sice nevidím ale zkusila jsem ho otočit tak uvidíme,myčku mám chvilku od mladých tak že jsem to brala podle té první myčky tak uvidíme jinak moc díky
Ta čísla tam mít musíte,a správně od výrobce/jak jsem četla/ má být nastaveno číslo čtyři.Jo,a nemáte zač děkovat
Může to být tvrdostí přívodní vody, kdy se vápenec na sklenkách usazuje. Různé zkušenosti diskutujících jsou právě dány jiným složením vody v různých oblastech a hlavně kvalitou myček. Další otázka je kvalita chemie, která se do ní dává. Samozřejmě je i každé sklo jiné. Já u nás mám tvrdou vodu (krasová oblast) asi 22 (ani nevím přesně čeho). Mám filtr pro celý objekt. Bohužel filtr sice dokáže změnit vápenec snad na sírany nebo chloridy(nebo co - to fakt přesné nevím), ale ty se také usadí - ale jdou alespoň smýt na rozdíl od vapence. Sůl má význam dávat do myčky, když je voda tvrdá. Dokonalé mytí zajistí jen destilovaná voda, ale tam je zase otázka nákladů. Reversní osmoza je pěkně drahá. Co se týče té chemie, tak mě kdyžtak opravte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.