Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to s daní při prodeji nemovitosti, pokud z prodeje nemám ani korunu a všechny peníze kupujícího šly rovnou na vyplacení překlenovacího úvěru ze stavebního spoření. Prodejní cena na smlouvě se shoduje s výškou půjčky na nemovitost, kterou jsem ručil a platil zatím pouze úroky. V bance mi řekli, že budu od daňě osvobozen a nebudu potřebovat žádný odhad. Bohužel na finančním úřadě po mě chtějí vyplnit přiznání a krom toho jako přílohu odhad nemivitosti, kterou nemam.A co teť? Musím sjednávat zpětně odhadce.. Nový majitel se brání a možná mě tam už s odhadcem ani nepustí (
Skutečně musí být odhad?
Ano. Odhad musi byt, nicmene mnohde lze udelat i od stolu, aniz by se nemovitost navstivila.
Pokuste se s odhadcem domluvit na takovemto reseni. Pokud mate nejake fotky interieru, i to muze pomoci a se znalosti lokality to ve vysledku muze byt pro odhad dostatecne.
Dale je dobre se s odhadcem domluvit, at neni odhad vyssi, nez kolik byla prodejni cena.
Ještě je potřeba dát pozor na rozdíl "daň z převodu nemovitosti"vs. "daň z příjmu z prodeje nemovitosti". Ve druhém případě je potřeba daň uhradit, pokud jste byt prodal do 2 let od nabytí (a tyto 2 roky jej užíval, jinak by byla lhůta 5 let). Více: pubec.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.