Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pri desti u stropu mokry flek

Od: stealt odpovědí: 10 změna:

Dobry den, kdyz prsi mame vse zavrene, okna i dvere. Vytvori se dusno. U stropu se nam objevi mokry flek, je zajimave ze pokazde na jinem miste. Muzu to brat jako srazenou vodu? Velikost fleku je cca 20x20cm. Vse zatepleno, strecha nad mistnosti z asfaltovych pasu stara cca 6let. Hledal jsem na strese treba nejakou diru ale nic nevidim. Kazdopadne ty asfaltove pasy byly polozeny na stare asfaltove pasy, takze jsou dvojite. Predstavte si, mistnost rozdelena ytongovou prickou, z jedne i druhe strany sdk strop. Jedna mistnost loznice, druha kotelna s plynovym kotlem velka cca 2x1,5m. Fleky na pricce u stropu. Nad prickou neni zadna izolace jen strecha. Dekuji za vase nazory. Pokud by existoval nejaky nater na ty asfaltove pasy - myslim neco transparentniho co by to pretesnilo byl bych rad. dekuji za vase odpovedi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Nemá ta střecha abnormálně malý spád? Že jsou na ní při dešti přímo louže? Každý praktik ví, že nalezení místa, kudy to teče, je jen zdánlivě lehký úkol.To může podtékat i z daleka.Uveďte prosím, jaký má střecha spád.

stealt
hodnocení

Spad je maly, to je pravda, ve spojich to nejspis jde do kopce, myslim to tak ze kdyz davate pas pres pas, tak se tam vytvori hrbol. Takze voda nez doputuje do ryny, musi prekonat nejake hrboly, tam se tvori par kaluzin. dekuji

stealt

Takze budu muset asi opravit tu strechu z asfaltovych pasu, je to cca 18m2. Poradte mi jakou sterku nebo lak nebo co mam na to vylit a rozetrit v slabe vrstve. Neco takoveho: mpl-stavebniny.cz/.... dekuji

jendad

Já jsem použil toto mpl-stavebniny.cz/...

a pak na to reflexol jako stříbřenku mpl-stavebniny.cz/...

stealt
hodnocení

Jeste mi napis jak jsi to nanasel, me by se libilo to jen tak roztahat sterkou - ale nevim jak to bude vypadat, snad to zadela vsechny pory. Tu stribrenku tam davat nebudu - je to zbytecny to mit v nejake barve. Ted tam mam takovej kaminkovej posyp na tech pasech, vypada to pekne ale budu to muset potahat tim asfaltovym lakem. Jen mi jeste napis cim a jak jsi to delal, dik

mili3478*
hodnocení

0x

kdyz je zavada na ploche strese s asfaltovvymi pasy s posypem resime to naterem asfaltovou penetraci a dva az tri natery lutex atn ,nebo asfaltovou suspenzi SA12 pak reflexol

stealt
hodnocení

ten gumoasfalt sa12 staci jedna vrstva? A proc se tam dava ten reflexol? diky

mili3478*

jedna vrstva je malo ,minimalne dve pripadne vsechny spoje prespachtlovat bitumenovym tmelem ta SA12 je vodou reditelna ja radeji pozivam lutex ten je lepsi ten reflexol ma v sobe hlinikovy pigment je to stribrna barva cili odrazi teplo od povrchu asfaltovych pasu a prodluzuje jejich zivotnost, jo lutex je reditelny lakovym benzinem nebo redidlem

doplněno 12.08.13 22:56:

Pokud je to vetsi plocha tak bych doporucil natavit nove asfaltove pasy ,to natirani nemusi byt stoprocentni, neni zaruceno ze po naterech tam nepotece

doplněno 12.08.13 22:58:

Jestli budete kupovat reflexol je treba ho poradne rozmichat pigment je na spodku

doplněno 12.08.13 23:05:

asfaltove pasy mohou dokonale utesnit strechu , muze se vytvaret vlhkost i pod pasy nemusi tam vubec zatekat kvuli tomu se do strechy zabudovavaji odvetravaci strisky ktere odvadeji vlhkost ktera se vytvari pod stresnim prostoru, take jsou dobre v pripade ze vam uz do strechy zateklo, pri oprave strechy prelepite poskozene misto voda ktera se zacne odparovat nema kde odchazet a muze to vytvorit na pasech puchyre

stealt

Vite co me zacina napadat? Ze se mi to poti zespodu a kdyz je te vody dost udela to flicek u stropu. Skladba myho stropu v teto mistnosti je sdk - vata - tramy a dreveny zaklop a na tom hned asfaltove pasy. Rikam ze to dela jen pri velkem desti a v kotelne je fakt dusno. Zacinam se tomu uz priklanet, protoze ty pasy co tam mam vypadaji dobre, a spoje lepim asfaltem v tube do pistole. Co na to rikate? diky za vase odpovedi

mili3478*

chvili jsem delal izolace zatepleni ,tak me napadlo mate pred skelnou vatou izolaci parozabranu?To by mohl byt ten problem

doplněno 15.08.13 16:24:

vlhkost nema kudy odejit a vytvari se vam ty fleky.asfaltove pasy nepropusti vlhkost, izolace by mala byt alespon odvetrasna

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]