Jaká polévka ke kachně?

Od: Datum: 10.08.13 13:56 odpovědí: 18 změna: 11.08.13 23:55

Jaká patří polévka k pečené kachně se zelím a knedlíkem?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.08.13 13:58
avatar

Nudlová s játrovými knedlíčky. V kolik bude oběd?

doplněno 10.08.13 15:23:

Wamp, proč se divíš? Vždyť jde o jídlo.

Nejlepší nudlová polévka byla vždycky z králíka.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: moula*
Datum: 10.08.13 14:56

Oběd bude zítra v neděli o půl jedné.

Od: wamp®
Datum: 10.08.13 13:58
avatar

Zcela jistě pořádný hovězí či slepičí vývar se spoustou zeleninky a nudlemi-játrové knedlíčky by také nebyly špatné:-P

doplněno 10.08.13 13:59:

Ajajaj,"Ládin" byl opět rychlejší:D

doplněno 10.08.13 17:09: Uz se nedivim,no jo,chlapi a kus zvance:-D
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.08.13 13:59
avatar

Pokud opravdu "patří", tak jedině dršťková. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 10.08.13 14:02

Já bych doporučil bujón - silný čistý a obře okořeněný vývar (ideálně hovězí) a při servírování - do talíře, jeden celý žloudek.

I když - jak píší kolegové, vývarem s masem, nudlemi, zeleninou a nebo játrovými knedlíčky taky chybu neuděláš.

doplněno 10.08.13 14:03:

Oprava: ...dobře okořeněný... :-D

doplněno 10.08.13 14:24:

Sebod - to je právě omyl - vývar, pokud je dobře kořeněný (a ne příliš hustý - ideálně právě bujón), naopak žaludek ´připraví´ na hlavní chod, nastartuje trávení a zvýší chuť k jídlu. Jen nesmíš hlavní chod servírovat bezprostředně po polévce, ale až tak za půlhodinku... ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.08.13 14:17

moula. S předřečníky souhlasím, ale jen v případě, že kachnička se dělá na oběd někdy od podzimu do jara. Tedy v období, kdy není takové teplo. Teď v létě ( a obzvlášť v tom letošním horkém) bych při takovém sytém obědě polévku vynechala úplně.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 10.08.13 15:01

U nás na SM je dnes ideální počasí na kachničku,teplo není a ráno bylo jen 15st. A hovězí vývar z nudličkama k tomu...to bude bašta*palec*.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: moula*
Datum: 10.08.13 15:05

U nás je zítra posvícení a syn chodil vždy 12 let na kachničku do místní hospody. Nyní na jaře se odstěhoval 4km vedle do staré menší zemědělské usedlosti, kde se mu vejde traktor, nářadí atd. Hospodaří po práci na 20ha(jen rostlinnou- obilí a řepku do výkupu) a má dvě prasátka, 4 samice králíků a plno mladých, dvacet slepic, dvacet kačen, třicet kuřat. No a tak jednu vykuchanou kachnu dovezl, kachna má tři kila a prej ať mu ji upečeme, že přijede na posvícení s přítelkyní a jejich ročním Jakubem. No a my jim rádi uděláme baštu. Zelí sterilované na sladko i kysané, knedlíček bramborový i houskový! Počasí je akorát, ve stínu 22°C.

Datum: 10.08.13 15:27
avatar

Mhmm, to bude dobrota! Nezapomeňte na pivo! Bez piva kačenka nemůže být.! ;) Tolik dobrot a celá rodina u stolu, co víc si přát!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.08.13 12:06
avatar

Tak jak na to teď koukám, zase to posvícení nestihnu, protože já tam jedu až ve středu. Ale snad něco zbude.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 10.08.13 16:42

jelikož je to těžké jídlo, tak něco lehčího. rozhodně ne drůbeží. která je sice lehká, ale bude včetně hlavního jídla z drůbeže a proč se cpát jen drůbeží.tak třeba zeleninový vývar s vhodnou vložkou, mrkvová polévka, pórková atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.08.13 04:37
avatar

za me slepici nudlovka, ale cim jsem starsi, tim min mista na oboje v zaludku mam, ted mam obdobi bez polevek a funim i po 4 knedlicich (karlovarskych)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: posviceni
Datum: 11.08.13 11:54

Teď už je stejně pozdě, oběd je už hotový, ale pro příště. Když je to kachna ze dvora, tedy vlastní, tak je určitě i s droby. Tak se přeci vaří polévka z nich a do ní knedlíčky z jater té kachny. Žádné nudle, jen přidat pokrájenou vyvařenou zeleninu. Aby nebyla úplně řídká tak do ní postrouhat na jemno z polévky vyndaný vyvařený kedlub. Parádu udělá na jemno pokrájená kadeřavá petržílka. Co jinak uděláte se srdíčkem, žaludkem, krkem,játry a konci křídel?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.08.13 14:21

Souhlas,kdyz kachna,tak koplekt a polevka vyvar krk ,droby,staci jen zelenina.;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: hop®
Datum: 11.08.13 12:37
avatar

Dobrou chuť! :)

Tak jaká polévka nakonec zvítězila? ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: moula*
Datum: 11.08.13 16:00

No chtěl jsem dělat králičí polévku z králičího předku s knedlíčky z králičích jater a králíka péct společně s kachnou, ale syn už neměl večer náladu na stahování králíka, tak byla zeleninová polévka mírně zavařená s cibulovou jíškou. Kachna se výborně vypekla že se jen rozpadala, sterilované zelí na sladko a kysané na sladkokyselo, bramborový a houskový knedlík, Plzeň, Starobrno a Kozel! Kachna měla syrová vykuchaná 3kg, konstatovali jsme, že příště musí být kachny dvě a dva králíci! Příští rok to rozšíříme o husy!

Datum: 11.08.13 16:15
avatar

A příští rok, když toho úžasného jídla budou takové hromady, pozvete? *hi*

doplněno 12.08.13 10:26:

Moula, bezva, jsme domluveni ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: moula*
Datum: 11.08.13 23:55

Klidně, ale jenom na čumendu,příští rok pro šest lidí to bude na dvoudenní žranici akorát!

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.