Nejste přihlášen/a.
Jaká patří polévka k pečené kachně se zelím a knedlíkem?
Zcela jistě pořádný hovězí či slepičí vývar se spoustou zeleninky a nudlemi-játrové knedlíčky by také nebyly špatné
Ajajaj,"Ládin" byl opět rychlejší:D
doplněno 10.08.13 17:09: Uz se nedivim,no jo,chlapi a kus zvance
Já bych doporučil bujón - silný čistý a obře okořeněný vývar (ideálně hovězí) a při servírování - do talíře, jeden celý žloudek.
I když - jak píší kolegové, vývarem s masem, nudlemi, zeleninou a nebo játrovými knedlíčky taky chybu neuděláš.
doplněno 10.08.13 14:03: Oprava: ...dobře okořeněný...
Sebod - to je právě omyl - vývar, pokud je dobře kořeněný (a ne příliš hustý - ideálně právě bujón), naopak žaludek ´připraví´ na hlavní chod, nastartuje trávení a zvýší chuť k jídlu. Jen nesmíš hlavní chod servírovat bezprostředně po polévce, ale až tak za půlhodinku...
moula. S předřečníky souhlasím, ale jen v případě, že kachnička se dělá na oběd někdy od podzimu do jara. Tedy v období, kdy není takové teplo. Teď v létě ( a obzvlášť v tom letošním horkém) bych při takovém sytém obědě polévku vynechala úplně.
U nás na SM je dnes ideální počasí na kachničku,teplo není a ráno bylo jen 15st. A hovězí vývar z nudličkama k tomu...to bude bašta.
U nás je zítra posvícení a syn chodil vždy 12 let na kachničku do místní hospody. Nyní na jaře se odstěhoval 4km vedle do staré menší zemědělské usedlosti, kde se mu vejde traktor, nářadí atd. Hospodaří po práci na 20ha(jen rostlinnou- obilí a řepku do výkupu) a má dvě prasátka, 4 samice králíků a plno mladých, dvacet slepic, dvacet kačen, třicet kuřat. No a tak jednu vykuchanou kachnu dovezl, kachna má tři kila a prej ať mu ji upečeme, že přijede na posvícení s přítelkyní a jejich ročním Jakubem. No a my jim rádi uděláme baštu. Zelí sterilované na sladko i kysané, knedlíček bramborový i houskový! Počasí je akorát, ve stínu 22°C.
Mhmm, to bude dobrota! Nezapomeňte na pivo! Bez piva kačenka nemůže být.! Tolik dobrot a celá rodina u stolu, co víc si přát!
Teď už je stejně pozdě, oběd je už hotový, ale pro příště. Když je to kachna ze dvora, tedy vlastní, tak je určitě i s droby. Tak se přeci vaří polévka z nich a do ní knedlíčky z jater té kachny. Žádné nudle, jen přidat pokrájenou vyvařenou zeleninu. Aby nebyla úplně řídká tak do ní postrouhat na jemno z polévky vyndaný vyvařený kedlub. Parádu udělá na jemno pokrájená kadeřavá petržílka. Co jinak uděláte se srdíčkem, žaludkem, krkem,játry a konci křídel?
No chtěl jsem dělat králičí polévku z králičího předku s knedlíčky z králičích jater a králíka péct společně s kachnou, ale syn už neměl večer náladu na stahování králíka, tak byla zeleninová polévka mírně zavařená s cibulovou jíškou. Kachna se výborně vypekla že se jen rozpadala, sterilované zelí na sladko a kysané na sladkokyselo, bramborový a houskový knedlík, Plzeň, Starobrno a Kozel! Kachna měla syrová vykuchaná 3kg, konstatovali jsme, že příště musí být kachny dvě a dva králíci! Příští rok to rozšíříme o husy!
A příští rok, když toho úžasného jídla budou takové hromady, pozvete?
Moula, bezva, jsme domluveni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.