Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Ve straším rodinném domě budu pokladat dřevěnou podlahu a zajímá mě jak začít a čeho se chytit. Stěny na sebe nejsou kolme a barák celý ujíždí do takového mírného kosočtverce. V obýváku mám velké balkonové dveře a mylel jsem že začnu podlahu pokladat kolmo na ně, to pak ale u stěn budou šikmé dořezy a opticky to asi bude působit blbě když celý barák je na šikmo. A nebo se pletu?
Mám se tedy držet stěny kde jsou dveře a pokládat to kolmo na ní a nebo se držet boční stěny a kopírovat tak šikmost baráku a tím pádem to nemít kolmé na dveře?
Asi bych pokládal pohledově od dveří, tedy kolmo nebo rovnoběžně, podle zdi se vstupními dveřmi. Někdy je práce s vyměřením úhlu, kterým začít, ale většinou se toto "přemýšlení" a měření vyplatí.
doplněno 08.08.13 22:57:Čtu dotaz znovu, vstupní dveře jsou na protější zdi než vchodové nebo na sousední?
Vstupni dvere jsou na stejne zdi jako ty balkonove v obyvaku cili na tyto dvere to bude kolmo, ale na sousedni zdi to bude sikmo s dorezy. Takto jste to myslel?
Ano, jde jen o to, jestli jsou tyto zdi rovnoběžné.
Pohledově bych asi začal pokládat od balkónových dveří ke vstupu, rovnoběžně se vstupní a balkónovou zdí. Opticky to místnost rozšíří a prakticky budete dělat šikmý dořez na krátké straně prkna a ne po délce. Ale samozřejmě záleží na celkové dispozici místnosti...
Předpokládám, že se jedná o dřevěnou podlahu - prkna, chybí od vás podrobné údaje o druhu práce. Máte tedy jen 2 možnosti, začít v nejzazší části a skončit u dveří, nebo lze i naopak, záleží jak to bude lépe vycházet a jak vedou trámy. Zakreslil bych si přesné rozměry do čtverečkovaného papíru a uvidíte, jak to bude vycházet. Zkosené stěny nebudou problém, poslední prkna se budou upravovat přímočarou pilou v případné kombinaci s hoblíkem. V případě potřeby se přidá pomocný trámek pro připevnění konců koncových prken., protože zřejmě dojde k tomu, že konce prken nechytnou příslušný trám. Snažte se začínat drážkou od stěny směrem ke dveřím. Tak bych to dělal já - praktický amatér, rozhodný je směr trámů. Profíci možná budou jiného názoru, ...
Dobrý den,jde o dřevěnou podlahu ale bude se lepit. Přikládám půdorys místnosti s načrtnutím jak jsem myslel že bych to dělal už kvůli dopadu světla. řezání prken u šikmých stěn mi nevadí, spíš mě zajímá zda se to tak děla a nebude to opticky vypadat nějak divně když ty stěny jsou šikmé a prkna budou rovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.