Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatemnit okno a dveře na lodžii?

Od: jirkazxc odpovědí: 7 změna:

Mám v ložnici okno a dveře vedoucí na lodžii, ale máme už na nich nainstalované žaluzie.

Žaluzie sice částečně stíní, a brání pohledu zvenčí (podobně jako záclona), ale nelze jimi pokoj úplně zatemnit, aby byla v pokoji úplná tma.

Pod oknem je bohužel radiátor. Pokud bych chtěl použít blackoutové závěsy, tak by buď musely být přes radiátor a pak by se místnost špatně vytápěla a nebo by závěsy končily nad topením a to by zas asi vypadalo blbě.

Řešením by mohly být nějaké zatemňovací rolety, ale šly by nainstalovat na ty žaluzie? Nebo by se musely žaluzie odstranit?

Nebo použít nějaké venkovní rolety, ale to by asi bylo příliš drahé a muselo by se to zatahovat zvenku.

Napadá vás nějaké řešení?

Děkuji. J

Jak zatemnit okno a dveře na lodžii?
Jak zatemnit okno a dveře na lodžii? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Venkovní žaluzie či rolety lze ovládat i elektricky...

Zkuste poptat vnitřní žaluzie se zvýšeným stínícím efektem, sice tma jak v řiti nebude, ale je to znatelný rozdíl proti těm standardním a výměna by asi nebyla finančně likvidační...

doplněno 09.08.13 00:20:

Nepříjemné světlo řeším ručníkem přes oči, už léta, funguje to, dneska se mi těžko usíná bez ručníku i v naprosté tmě ve srubu na Berounce... *smich*

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je otázka, co se dá považovat za drahé? Pokud by jsi k tomu, co už máš instalováno, ještě přidal z venčí tzv. předokenní rolety, tak to všechno můžeš potom střídavě používat podle potřeby. V parném létě to je dobré i pro ochranu bytu před vedrem.

jirkazxc
hodnocení

Před vedrem se moc chránit nemusím, lodžie je krytá z obou stran a z vrchu, takže přímé světlo na okno a dveře moc nedopadá, je tam celkem příjemně. S tím mám spíš problém v ostatních dvou pokojích. Fasáda je navíc zateplená polystyrenem a v záruce, tak bych do toho nerad vrtal.

Přes den bych tam chtel mít v pokoji světlo a v noci zas absolutní tmu, abych se pořádně vyspal, světlo mi opravdu vadí. Do pokoje i přes zatažené žaluzie svítí světlo z okolních domů a pouličního osvětlení a v nehorší případě i měsíc při úplňku.

bobina*
hodnocení

0x

Nevím,jestli to dokážu srozumitelně napsat.Ale tak,jak máte na fotce natočené žaluzie,tak víc světlo propouští,zkuste je dát pootočením na druhou stranu,aspoň mně ta obrácená strana víc kryje a tolik nepouští slunce a světla zvenku.

jirkazxc

Na fotce jsou vyfocené tak, aby na ní bylo aspoň něco vidět a nebylo všechno bíle. Když kdu spát tak je samozřejmě dám tak, aby propoštěly co nejmíň světla. Na obě strany jsem je pootočit zkoušel.

hodnocení

0x

Podobnou lodžii jsem měla na starém bytě v kuchyni. Vedlejší dům byl poměrně blízko a žaluzie byly v počátcích. Měla jsem závěs ze dvou dílů. Dlouhý, až na zem na dveřích a krátký nad radiátorem. Závěsy se shrnovaly do stran. ;) Cestou nejmenšího odporu by se mohla stát garnýž se závěsy. Místa pro garnýž s kolejničkou i na shrnutí zavěsů stranou, je po stranách dost.

doplněno 09.08.13 10:22:

Kdyby se ta garnýž upevnila na strop, kousek od okna, mohlo by se okno pootevřít i při zataženách závěsech.

doplněno 13.08.13 15:52:

Uvědomila jsem si, že ty závěsy různých délek, musí být co nejblíže k oknu. Kdyby byly dál, nebylo by to pěkné a teplo by za zatažené závěsy utíkalo. Vytápěli byste okno a ne ložnici.;) Kolejnička by taky šla, Proč ne?!

jirkazxc

A jak to vypadalo? Nevypadalo to blbě, když tam byl zub?

Není na garniž málo místa, nebyly by lepší klejničky? V obýváku máme závěsy pověšené na kolejničky, které jsou připevněné ke stropu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]