Nejste přihlášen/a.
Ahoj,objevila se mi možnost ivnestovat do stavebního pozemku ,3500m2 za 390 000!Majitel se dostal do finanční tísně kvůli svému domu ve stejné obci,proto potřebuje pozemky okamžitě prodat.Podobný pozemek ( 3080m2) se tu prodává za 1 100 000,-Kč. Nevíte někdo,jak funguje rozdělení pozemku na cca 1/2 z 3500 na 1750 a 1750 m2? - V této lokalitě je za to vyšší cena.Okolí Benešovska. Prosím rychlé jednání,prodej spěchá.Můžete kdyžtak poradit i na email -mnpol@seznam.cz,děkuji všem.
Já dělila pozemky takto. Oběhla jsem st. úřad a zjišťovala, zda by mi dali souhlas s rozdělením. Pak jsem objednala geodeta, sdělila mu požadavky, on vyměřil, zakreslil a mě předal plány již potvrzené katastrem. Já jen podávala na katastr návrh na změnu. Opravit se musela i daň z nemovitosti. Vyřizovala jsem to 1,5 roku (nesouhlasily výměry v původním stavu)
Seženete si geodeta, pozemek rozměříte, rozdělíte, vyznačí se hranice a změny se vloží do katastru, jestli si to dobře pamatuju. Prvně to kupte a potom se na přesném postupu s nějakým geodetem domluvte. Ještě je myslím podmínkou přístupnost, takže jestli je to "pruh" a jedna část by neměla přístup, bude to nutné nějak řešit, typicky třeba 3m širokým průjezdem odděleným z části pozemku u komunikace.
Rozdělení pozemku musí odsouhlasit stavební úřad, na odsouhlasení stačí návrh od geodeta. Pak vyměřit a zapsat na katastrálním úřadě. Jak již bylo napsáno, je nutné aby na pozemky byla přístupová cesta. Náš stavební úřad si ještě zjišťuje jaký je důvod k rozdělní pozemku. Nevím jaký to má vliv na souhlas, ale chtěli ho znát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.