Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obec, ve které mám pozemek začala vypracovávat nový úzermní plán. Ptal jsem se na stavebním úřadě, jak mám zažádat o změnu území na mém pozemku. Paní řekla, že žádost mám napsat volnou formou a že mi pak nedají ani vědět jak rozhodli nebo tak, ale že se to dozvím až z hotového územního plánu.
To se mi moc nezdá. Rád bych s úřadem komunikoval, pokud by se jim něco v mé žádosti nelíbilo, aby mnou navrhovanou změnu úplně nevyškrtli.
Také nevím, jak svou žádost mám formulovat. Samožřějmě, že bych nejraději pozemek nechal zahrnout do ploch s vmožností výstavby RD, ale stačilo by mi zahrnutí do plochy určené k rodinné rekreaci (nebo jak to oficiálně nazvat)?.
Mám do té mojí žádosti napsat něco v tom smyslu : Pokud by jste neschválili zahrnutí pozemku do ploch k výstavbě RD, tak prosím o území rodinné rekreace?
Má s tím někdo zkušenost? Rád bych veděl, jestli mám v žádosti rozepisovat své plány s pozemkem, proč změnu žádám apod.? Nebo pouze že bych si přál tu a tu změnu?
Děkuji
Dvořák
Jestli tam nemáte známé a ani nehodláte pořádně "nacpat" obálku ve které bude žádost, nebudou mít důvod svým rozhodnutím zvyšovat hodnotu Vašeho majetku. Tak to prostě je. Běžně to funguje tak, že členové zastupitelstva zkoupí za pár korun nějaká pole poblíž vesnice a potom z nich v novém územním plánu udělají stavební pozemky. Často si je ještě za peníze obce zasíťují a vybudují cesty.
Zkusit zažádat samozřejmě můžete, třeba budete mít štěstí. Odůvodněte proč chcete způsob využití měnit. Mohlo by to projít v případě, že směrem z intravilánu až za Vaším pozemkem bude jiný, na kterém bude mít zájem někdo ze zastupitelstva. A aby rozhodnutí nevypadalo blbě, zahrnou do něj i Váš pozemek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.