Nejste přihlášen/a.
Na střeše z krytiny Bramac se začal tvořit na severní straně mech? Čím jej lze jednoduše odstranit?
Mám u domu několik dlaždic, na kterých se mi soustavně tvoří mech a když to navlhne, je to o zabití. Takže taky už delší dobu hledám řešení, jak se toho trvale zbavit.
Co už sem zkoušel:
- umytí wapkou - za půl roku jsem tam měl mech zpátky - takže řešení jen krátkodoběé
- odstranění mechu kartáčem v rozbrušovačce - to samé, co píšu výše
- postříkání savem - to samé, co píšu výše
Vzhledem k tomu, že problém s mechem řeším i na hrobě, kde se nedají použít technologie, které vyžadují el. proud a tlak. vodu, na zkoušku jsem nedávno (před 2 měsíci) koupil toto - detecha.cz/... a musím přiznat, že jsem byl sám překvapený. Již po 3 dnech od postřiku byl mech rezavý. Zkoušel jsem ho pak po cca 14 dnech seškrábat drátěným kartáčem a výsledek perfektní. Takže teď (předevčírem) jsem těch ploch postižených mechem zkusil nastříkat víc ( na hrobě - tam jsem se bál, co mi to bude dělat - aby to třeba nezměnilo barvu kamene apod., ale zkouška ukázala, že se to chová dobře). Teď tedy jen čekám, jak dlouho to bude fungovat - jestli je jak se říká "navždy"nebo jestli bude třeba postřik nutné po čase opakovat. Ale jak píšu výše - výsledek zatím perfektní.
Mně se osvědčilo (na radu zkušenějších) to,že jsem na střešní hřeben namontoval pásy z měděného plechu. Při dešti stékající voda (asi nějak chemicky reaguje měď + dešťová voda) působí na mech naprosto bezpečně a dlouhodobě a střecha je stále čistá.Podívejte se i v okolí svého domku .Tam kde mají oplechování např. střešních oken z mědi,tam pod okny na střeše nemají mech.Tento způsob se mi osvědčil i na plotě,kde díky nataženému měděnému drátu nad vyzdívkou (obrubníky z betonu) mech zmizel a dále se netvoří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.