Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba tepla na vytápění 1+1/1+kk

Od: sondellisimo odpovědí: 8 změna:

Zdravím, myslím, že titulek mluví za vše: potřeboval bych vědět nejlépe z Vaší zkušenosti spotřebu tepla v bytě 1+1 nebo 1+kk velikosti kolem 30m2 v cihlovém domě s novými okny a ve vyšším patře. Mám zajímavou nabídku na bydlení, ale obávám se velkých nákladů - topení je tam lokální elektrické.

Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelst*
hodnocení

1x

Od letošního roku se k domům a bytů, dává tzv. energetický štítek - je to ze zákona.

U bytů je výjimka - tam jde nahradit fakturama (vyúčtováním) za energie za poslední tři roky.

POŽADUJTE TO! MÁTE OD LETOŠKA NA TO ZE ZÁKONA NÁROK. A snadno a SPOLEHLIVĚ tak zjistíte kolik budete ročně platit.

Hodně štěstí

hm*

Troufám si tvrdit, že energetický štítek je jen ústupek lobbistům a způsob, jak z lidí vytáhnout další peníze. Vypovídací hodnota toho štítku je nulová.

jendad
hodnocení

0x

Tepelnou ztrátu nevím , ale zde možná pomuže tepelné čerpadlo - klimatizace . Ta investice se za pár let vrátí

aukro.cz/...

forum.tzb-info.cz/...

hm*
hodnocení

0x

Prakticky jediný spolehlivý způsob, jak to zjistit, je zeptat se původních majitelů. Ať řeknou, kolik je topení ročně stálo (ovšem je otázka, jestli nebudou kecat). Kdyby dokonce ukázali vyúčtování za elektriku a prozradili, na jakou teplotu doma vytápěli, bylo by to úplně ideální. Další možností je zeptat se na topení sousedů nad nebo pod tím bytem.

hodnocení

0x

mam 3+1 cihla , zatepleno , nove okna , prizemi , cca 90m2 a platim za bojler , vareni + peceni na sklokeramice , LCD , zarovky 60W po dome , 2X pc , 3osoby = 3500kc na mesic. Pojedeti jen jeden primotop + dalsi na wc/koupelna , takze jestli mas bojler , topeni , sklokeramika tak 1500-2000 by melo byt , snad jsem se nesekl

sondellisimo
hodnocení

Díky za odpovědi, ale ptát předchozích majitelů a kohokoliv jsem se moc nechtěl, protože budou dost možná kecat. Navíc se jedná o rekonstrukci s novými okny a izolovanou podlahou, takže těžko říct jakou vypovídající hodnotu tu bude mít.

Měl bych dotaz na uživatele h0nz490: na kolik zhruba v tom svém bytě topíš?

22-23 stupnu , vic bych uz sel se spotrebou extremne nahoru + loznici netopim , jde teplo z obyvaku a cca 19-20stupnu na spani ideal

sondellisimo

Dík, já jsem zvyklý spíš tak na 19 až 21°C, takže by výdaje mohly být v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]