Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím, když mě nebude zajímat cena ohřevu teplé vody, ( dejme tomu,že mám teplou vodu zdarma a platím pouze za studenou vodu a za elektriku ) jaké jsou tedy výhody a nevýhody, když myčku zapojím na teplou vodu?
Jak se myčka vypořádá s programem třeba 45°C, když v přívodu je třeba 60°C?
Nebo program 70°C a v přívodu je 60°C?
Děkuji za informace
Mám ji zapojenou pouze na teplou vodu cca 65 stupnu C už více než měsíc a je vše OK. Doba se zkrátila o cca 6 minut.Jsem spokojen a myslím,že je to lepší než napojení na studenou vodu.
Fany, že jo?! Navíc, když oplachuje před mytím horkou vodou, zhruba opláchne mastnotu a o to se může dát méně prášku na mytí.. Vyzkoušeno. Studená voda mastnotu ztuží.
jj přesně tak,myslím,že je lepší volba teplou vodou dopojit.V manuálu je,že je možné myčku napojit jak na studenou,tak i teplou.Mám Elektrolux
Hlavně pokud jde voda z teplárny do paneláku tak není tak tvrdá a tedy Myčka nežere tolik soli. He
Myčka se zapojuje buďto jen na přívod vody studené, nebo studené i teplé.
Modelová situace - studená 15°C, teplá 60°C, myčka zapojena na studenou i teplou
1. program 45°C - myčka namixuje napouštěnou vodu tak, aby výsledek byl blízký 45°C, na ´přesno´ vodu dohřeje
2. program 70°C - myčka napustí jen teplou a dohřeje ji
Pokud by byla myčka v těchto modelových situacích zapojena jen na studenou vodu, musela by celé napuštěné množství ohřát na potřebnou teplotu - takže obvykle vychází provozně levněji zapojit i přívod teplé.
doplněno 04.08.13 14:47:Myčky, podobně jaké pračky, se připojují buďto na studenou a nebo na teplou i studenou vodu.
Děkuji a jak zapojím myčku na teplou i studenou vodu? Myslel jsem,že ji zapojím pouze na teplou vodu nebo na studenou,ale na obě?
U myčky je to celkem jedno - pokud dáš program na 60 a pustíš do ní vodu 70, tak to nádobí až tak nevadí. Prostě se bude mýt v teplejší vodě (ono to stejně po chvíli schládne. U pračky pokud dáš program na 40 a pustíš vodu 70, tak se ti ty hadříky můžou třeba srazit nebo tak něco - ale i v tomto případě když se horká voda naleje do relativně chladného stroje a ještě se v něm míchá, tak celkem rychle schládne na nižší teplotu.
Děkuji, napojím tedy myčku pouze na teplou vodu a budu věřit, že je vše v pořádku. Nevím sice výhody a nevýhody, možná mi je někdo napíše
Výhoda je jediná - elektrický ohřev studené vody v myčce je obvykle dražší než cena stejného množství teplé vody (ať už z centrálního rozvodu nebo z domovního kotle). Rozdíl je sice v halířích, ale při denním používání to nějakou tu desetikorunu za rok dá.
doplněno 04.08.13 16:39:...a samozřejmě i mytí je o pár minut rychlejší, nemusí se čekat až myčka tu vodu ohřeje. Ale ani to nehraje roli - my obvykle pouštíme myčku přes noc, takže je úplně jedno jestli myje 85 minut nebo 95...
Já mám myčku Candy napojenou na teplou vodu. Pokud si dobře vzpomínám, v návodu byla zmínka, že lze napojit na teplou vodu, pakliže voda nebude treplejší než 60ˇC. Ale nejsem si jistá, jestli je to určitě těch 60. Sama mám teplou vodu z karmy a 60´C to není nikdy. Jen si myslím, že každý výrobce nedoporučuje teplou vodu. Jen někteří.
Teplota vody by se dala vyřešit domíchávací baterií a tím by se splnila podmínka na teplotu vody, kterou výrobce povoluje.
Ahoj. Možná by tento dotaz měl být spíš směřován na odborný servis. V době záruky by se asi nemělo takhle experimentovat. Pokud je k dispozici dvoutarif, jde tu myčku spouštět na ten noční proud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.