Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dům z roku 1930 sklep je docela vlhký (není zde viditelná voda, ale vlhko tu je). Sklep je rozdělen na 4místnosti a z jedné chci udělat silo na obilí (plánuji koupit kotel na obilí) jenže řeším jak to s izolovat? Napadla mne lepenka ipa...že bych nahohil kamenné stěny maltou/uhladil a potah lepenkou. udělal sešikmení +potřebné pro odvod topiva a vystavil příčku a hotovo. nebo Máte někdo nějaký rady?
Ještě otázka č.2:
Na baráku cca 10- 20 cm nad kamenou podezdívkou (je zde pás izolace) takže už na cihlách je opadaná omítka, ale cihly nejsou mokrý ani trochu. ale vlhkost se objevuje v některých pokojích v baráku přesně tedy na třech místech odélce 50 -80cm. Je možný že to způsobuje to že ve sklepě je chladno a nahoře teplo(tedy že se ve zdech sráží voda) Neměla by to ochránit ta izolace ve stěnách?
Ahoj. Ještě by jsi měl přidat info, jak je ten sklep hodně zapuštěnej pod terénem. Ale stejně tu bude nejspíš problém s těma vodorovnýma izolacema. Tenkrát se klidně mohly dělat i tak, že se ty základy od zdiva oddělily nad zemí jenom natřením asfaltem, nebo položil térový papír. To zjistíš právě v tý základový spáře. Možná se ten dům bude muset nějak dodatečně izolovat. Ty kamenné zdi ve sklepě bych nedoporučoval nějak nahazovat. Když budou volné, tak budou rychleji a lépe vysychat. U bráchy jsem to právě proto všechno odstranil a hned to vysychání bylo znát. Ve sklepě 100 letýho domu a v žule se musí už asi pořád větrat (nebo topit) a nedivit se, když v takovýmhle počasí se na všem sráží vlhkost. Kovové konstrukce ti zreznou a dřevěné shnijí.
tak barák stojí ve svahu, takže z jedné strany je celej do přízemí jsou dva schody a zdruhý strany je sklepová podlaha cca 20cm pod úrovní. Barák má kameněnou podezdívkupak je asi ipa dál už cihla. teď mne tak napadá že tavlhost se objevuje v místech : z jedne strany komína co proichází domem a pak cca 20 -30 cm od trubek od topení.Topení bylo doděláváno . To by mohlbejt asi ten problem že ta vlhkost jde po trubkach. Blbost?
Pokud plánujete vnitřní hydroizolaci asfaltovými pásy, je to možné, ale nákladné.
Musít udělat vanu z lepenky a přizdít k lepence takovou masu materiálu (cihly či beton), aby tlak vody, která se udělá za lepenkou udržela tato stěna. Je samozřejmostí, že musíte udělat i izolovanou podhlahu. Další možnost je, že uděláte ve sklepě "izolovanou bednu", která bude po obvodě odvětrávaná a v ní bude omístěno obilí.
tak jsem se rozhodl že udělám ocelový silo. ale řeším jak jednoduše dům s izolovaz. napadá mne podříznutí,ale v přízemí bydlíme. takže podřezání domu v místě starého pizolačního pásu nejde. takže jedině injektáž toto mi přijde zajímavé, ale funguje to? jak dlouho to bude těsnit,.. dům potřebuji co nejdřív s izolovat a zateplit.
díky za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.