Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správné natírání

Od: malvillka odpovědí: 3 změna:

Rozhodla jsem se natřít trubky od ústředního topení. Některé jsou z doposud nenatřeného železa, nekteré přetřené nějakou, snad základovou, nejspíš už před nějakým časem... Koupila jsem podkladovku Eternal na kovy a Balakryl UNI. Oboje barvy ředitelné vodou. Prodavače jsem se moc nevyptávala, mysle si, že vše vyčtu z etikety. Nenalezla jsem ale nikde, KOLIK vody se má přidávat k naředění barvy. Jestli "od oka" nebo se nemusí ředit vůbec? A ještě by mě zajímalo jestli mám trubky zdrsnit, například smirkovým papírem nebo jinak povrch připravit? Koroze na povrchu není patrná, někde jen stopy po sváření. Poradíte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Ani jedna z uvedených nátěrových hmot se pro použití na nesavé povrchy dále neředí, jen je potřeba je dobře rozmíchat.

Natíraný povrch musíš zbavit uvolňujících se částí (prach, rez, odlupující se předešlý nátěr) - šmirglem, kartáčem - co máš po ruce - a poté důkladně odmastit.

doplněno 03.08.13 11:25:

Na odmaštění používám toluenové nebo acetonové ředidlo - naleptá i původní barvu, což není na škodu (pokud barva ´nezpuchýřkuje´ - pak je nutné ji odstranit) - a nebo technický benzin.

paw*
hodnocení

0x
Spise bych se mrkl po barve na topeni. Ma to primo v nazvu. Nektere barvy pri vypaleni se teplem strati barevnost. Ptedevsim.bila zezloutne. Ale zalezi jak.teplou vodu mate v topeni. Do 60°C by to mohlo byt stabilni.
Jinak jak pise mowla. Neredit, povrch ocistit a odmastit.

malvillka
hodnocení

Odmastit čím je to vhodné? Na plechovce se dopručuje Eternal odmasťovač, který nemám. Škoda, že prodejce nedoporučil. Aby na to pak ta barva chytla..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]