Nejste přihlášen/a.
Rozhodla jsem se natřít trubky od ústředního topení. Některé jsou z doposud nenatřeného železa, nekteré přetřené nějakou, snad základovou, nejspíš už před nějakým časem... Koupila jsem podkladovku Eternal na kovy a Balakryl UNI. Oboje barvy ředitelné vodou. Prodavače jsem se moc nevyptávala, mysle si, že vše vyčtu z etikety. Nenalezla jsem ale nikde, KOLIK vody se má přidávat k naředění barvy. Jestli "od oka" nebo se nemusí ředit vůbec? A ještě by mě zajímalo jestli mám trubky zdrsnit, například smirkovým papírem nebo jinak povrch připravit? Koroze na povrchu není patrná, někde jen stopy po sváření. Poradíte?
Ani jedna z uvedených nátěrových hmot se pro použití na nesavé povrchy dále neředí, jen je potřeba je dobře rozmíchat.
Natíraný povrch musíš zbavit uvolňujících se částí (prach, rez, odlupující se předešlý nátěr) - šmirglem, kartáčem - co máš po ruce - a poté důkladně odmastit.
doplněno 03.08.13 11:25:Na odmaštění používám toluenové nebo acetonové ředidlo - naleptá i původní barvu, což není na škodu (pokud barva ´nezpuchýřkuje´ - pak je nutné ji odstranit) - a nebo technický benzin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.