Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do kompresoru?

Od: kubinec® odpovědí: 13 změna:

cca 3 roky jsem nevyměňoval olej v kompresoru Güde (olejový-pístový), ale nevím jaký olej je vhodnější?

myslím tím jestli syntetiku nebo polosynt.

nemohu tím nic pokazit , když tam naliju ten či onen?

díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Použijte olej, který je k tomuto kompresoru doporučen - tedy olej kompresorový, GÜDE! Litr stojí něco okolo tří stovek...

hodnocení

no, on by se taky musel u nás dát sehnat. prej ať tam naleju jakýkoli olej,že by se nemělo nic stát! síla co? a tohle vám řeknou v prodejně kde také prodávají kompresory.

P.S. kompres. olej je zbytečně drahý, vám řeknou. tak to bohužel v prodejnách chodí:(

Zkuste to tady: gude.cz/...

miljan*
hodnocení

0x

Jestli je to nějaký průmyslový kompresor, tak budiž. Jestli je to hobby, tak tam dej tu nejlevnější 15W40, např. M7ADSIII. On se z toho nepo... *pivo*

jabraka*
hodnocení

0x

V podniku jsme používali běžný motorový aditivovaný olej střední viskozity,Tenkrát M6AD

JABRAKA

hodnocení

0x

Doporučuji také jakýkoliv motorový olej.Zřejmě se jedná o kompresor ne velkého výkonu , tak nároky na olej nebudou vysoké. Nerozumím tomu "olejový - pístový". Předpokládám , že se jedná o normální pístový kompresor s olejovou náplní v klikové skříni, pro mazání ložisek a pístu ve válci.

hodnocení

jj, jedná se o hobby kompresor, viz foto

Jaký olej do kompresoru?
miljan*

Mám taky hobby, v návodě je 15W40, takže jsem koupil nejlevnější z marketu. Jenom si vrní...*houpy*

hodnocení

tak jsem koukal na ten kompresor a on nemá žádný výpustný šroub na vypouštění oleje

připadá mi nerozumné ten kompresor otočit vzhůru kolama a olej vylít

nemůže se něco tímto postupen poškodit?

možná by to šlo vysát, ale dost by toho oleje tam ještě zůstalo,no nevím

jak na to teď?

miljan*

Musí mít, hledej, já ho mám z boku.

hodnocení

no vážně, nemá tam vůbec nic co by se podobalo nějakému šroubu.

ale nedalo mi to a kompres. jsem prostě opatrne nahnul a vypustil

no a pak jsem ho natlakoval a beželo vše na *palec*, (zatím)

jabraka*

Kubo,pokud nemá ten kompresor najeto aspoň 200 000 hodin,nemá cenu olej vyměňovat.Tam jde spíše o doplnění,protože netěsnostmi je unášen do vzdušníku.

JABR

miljan*

U nového se má asi po 100 hodinách provozu vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma olej do kompresoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]