Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osb + dlažba

Od: ptacimama odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím ještě o jednu radu ohledně budované koupelny. Stěny tvoří sádrokartonové příčky, základ podlahy jsou 2 vrstvy OSB desek tl. 15 mm křížem přes sebe, důkladně prošroubované k latím a trámům níže.

Jaká bude skladba vrstev pod obklady a dlažbou? Nějaká celoplošná penetrace (čím?), pak hydroizolace nějakým hodně pružným nátěrem, spolu se zpevňujícími pásy v rozích a kolem prostupů, a pak už rovnou flexibilní lepidlo + obklady/dlažba? Je třeba používat nějaké adhezní můstky, nebo to všechno obstará ta penetrace? Koupil jsem si s těmi sádroši tmel, a pak na něm doma vyčetl, že není vhodný pod obklady - mám koupit jiný, nebo to spraví ta penetrace?

Jak se prosím dělá detail napojení sdk příček na zdi a podlahu? Podle návodu jsem tam udělal cca 1 cm dilatační spáry při podlaze, stropu i zdech, asi bude třeba je něčím vyplnit - tmelem na sádrokarton nebo např. PU pěnou, aby to mohlo trochu pracovat?

Díky moc za rady

H.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ptacimama
hodnocení

Jo ještě jestli mám dávat do té podlahy perlinku (asi do spodku toho lepidla, nebo jestli je to zbytečné patlání.

Díky

H.

jabraka*
hodnocení

0x

Penetrace nutná není.Pevnější je rozhodně vrstvička samotného lepidla.Pod ně samozřejmě tekutá hydroizolace,nechat důkladně vyschnout.Dilatace v tak malých rozměrech je nepatrná,podlahu je potřeba udělat dříve,než obklady stěn.Po obložení stěn se spára kolem podlahy zasilikonuje.

JABRAKA

repkin*

Přesně tak, souhlas. OSB jsou napuštěné, takže penetrace by byla dle mého názoru zbytečná ztráta peněz a času. Tou izolací to říkáte dobře. Perlinku bych nedával.

doplněno 31.07.13 20:06:

milane řekl bych, že vyjma té penetrace jsem řekl to samé co je tam psané, jen ne tak odborně.

doplněno 01.08.13 20:30:

Milane v pohodě, jen bych nerad řekl něco špatně, když by to ve finále bylo jinak, tak doufám, že jsem to řekl ve finále skutečně jen zjednodušeně. Jinak jsem to vyjma penetrace dělal stejně (na dlažbu)

hodnocení

0x

lický či odborný postup?

hasoft.cz/...

doplněno 31.07.13 20:47:

repkine, vůbec jsem se nechtěl dotknou ani Vás ani Jardy.

Jen jsem chtěl dát tazateli vybrat z více info a nechtěl jsem opisovat text.

hop®
hodnocení

0x

Penetrace je zbytečná...

Hydroizolace s pásky v rozích, zakryté prostupy odpadů klidně přetmelit medvědím lejnem...

SDK příčky pod obklad není třeba tmelit, doufám, že jste použil zelený sádroš...

Dilatační spáry pod obkladem už bych neřešil, po obložení a položení dlažby se tyto rohy spárují silikonem v barvě spárovací hmoty...

Doporučil bych obložit celou koupelnu kromě spodní řady obkladů, pak položit dlažbu a nakonec dolepit spodní obklady...

doplněno 31.07.13 21:09:

Hydroizolace od Hasoftu není špatná, ale většinou používáme Hydroseal nebo v exponovaných místech (zděné sprcháče) materiály od Mapeie...

ptacimama
hodnocení

Díky pánové za rady,

sádroš samozřejmě mám zelený. Měl jsem ale za to, že se to tmelí i kvůli slepení desek k sobě a vytvoření pevného celku. Jestli to není třeba, a je to jen estetická záležitost, tak se na většinu plochy pod obklady vykašlu a natřu to tedy rovnou tou hydroizolací? Stejně ale musím tmelit vršky, kde nebude obklad. Na těch přechodech je jedno, jaký použiju tmel, když bych to tam pak přetřel tou penetrací nebo nějakým tím adhezním můstkem (jakým)? Nerad bych aby se mi to odlepilo, byť jen horní řada dlaždiček. Ta hydroizolace bude přímo na sádroši držet dobře? nerad bych, aby se mi něco loupalo, kvůli tomu že jsem neudělal jeden nátěr navíc.

Jak se oficiálně jmenuje to medvědí lejno, a budou mi na tom držet obkladačky/dlažba?

Díky moc,

H.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]