Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý mastný gril-čištění

Od: jack* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Babička vyhrabala jakýsi starý gril, ještě na plyn. No má tak 5 let a nebyl čištění. Poradí mě zkušené hospodyňky jak na to? Jar a Meffisto selhávají. Nejradji bych to vzal arvou ale ta chemie. Napadlo mě ho nechat dlouho vypálit a pak prostě oškrábat ale nevím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Z jakého je gril materiálu?

Pokud litina nebo ocel, můžeš jej i vypálit, můžeš použít hydroxid sodný (při zachování opatrnosti při práci) - ten je na spálenou mastnotu vynikající.

Pokud je to ale hliník, nemůžeš použít ani jednu možnost - musíš si vystačit se saponáty (klidně Arwu), případně (s opatrností) WAPkou.

doplněno 30.07.13 23:44:

Jo jo - trysky a zapalovač je lepší vymontovat a vyčistit zvlášť.

jack*
hodnocení

No hliník určitě ne. O hydroxidu jsem přemýšlel ale to by asi chtělo rovnou demontovat trisky se zapalovařem a udělat ve vaně rovnou lázeň. Nebo ho na menší tlak vzít wapkou jak radíte. Něco zkusím no je tam mastnoty a prachu požehnaně.

hodnocení

0x

Některé pěnové spraye na čištění pečících trub jsou dost dobré a učinné Po několikahodinovém působení povolí vše.

kono
hodnocení

0x

Já používám

2i.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Píšete ARVOU, ano, přesně tou to manžel udělal a je jako nový.

doplněno 31.07.13 12:46:

technoman tak vy hledle z louhem, to msnad ta arva je štrnější ne, Pozor louh prská a leptá.

technoman*
hodnocení

0x

Hydroxid sodný + křemičitan sodný v horkým roztoku = lesk jako blesk.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]