Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení digestoře do el. sítě

Od: alkaid odpovědí: 3 změna:

Dobrý den! Rekonstruuji kuchyň a nejbližší době plánuji koupit digestoř, chtěl bych se zeptat na připojení do el. sítě. Dělal jsem novou elektroinstalaci a přitom jsem si nechal vyvést kabel speciálně pro digestoř. Ted jsem se však dozvěděl, že se dělají pouze digestoře s vyvedenou vidlicí ( do zásuvky), je to pravda? jak bych to mohl vyřešit, abych využil ten kabel a nepotřeboval přitom zásuvku? díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Nevím v čem vidíte problém. Kupte si takovou digestoř, která umožňuje montáž na pevný přívod. (Ostatně myslím, že je jich většina.)

hodnocení

1x
Jak bylo psáno pořiďte si ten který nemá vidlici nebo si kupte kousek s vidlicí a střihněte ji, pokud trošičku rozumíte elektřině tak se jej pak zapojíte navíc, kabely ze zdi i z odsavače by měly mít stejné barvy.A pokud by vás to moc žralo, tak si kupte normálně odsavač s vidlicí a na kabely na zdi udělejte normální zástrčku(samici) a je to, trochu náročnější ale přesně dle předpisů el. Norem.S pozdravem Adam.
*cteni*

jabraka*
hodnocení

0x

Problém lze vyřešit velmi jednoduše.Na konec vyvedeného kabelu namontuj kabelovou koncovku se zásuvkou .Lze případně pří rekonstrukci už počítat s touto eventualitou a zabudovat zásuvku do krabičky.Uřezávat stávající kabel by bylo nepraktické a přiípojovat pevný kabel do zamontované digestoře ani nejde.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]