Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu - polystyrénové kazety

Od: boob odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,prosím o radu.V rodinném domku bych chtěl nalepit na všechny stropy kromě koupelny a kuchyně polystyrénové kazety.Nad stropy je nevytápěná nepochozí půda,na které je volně položena izolace Ursa v tlouštce 8 a10 cm.Pásy izolace se překrývají.Chtěl bych vědět jestli nalepením stropních kazet něco nezkazím,dům je suchý bez plísní,ale chtěl bych ještě více zlepšit zateplení a zakrýt popraskaný strop.Taky mně napadlo jestli je možné nalepit na trochu popraskané stropy nejdříve 5 cm desky s polystyrenu a na ně nalepit tyto kazety.Snížení stropu o 6 cm by nevadilo.Sadrokarton s roštem se mi zdá nákladnější a sám to neumím.Ještě podotýkám,že strop je dutý,zaklop,palach a omítka a když nebudu lepit kazety,stejně si musíme od zedníka nechat natáhnou nové stropy.Moc děkuji za rady.Bob

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

boobe, dělejte jak uznáte za vhodné, ale zevnitř bych nedoporučoval izolovat. Bylo již popsáno mnoho důvodů proč ne. Doporučil bych přidat na půdu jestě izolaci zhruba ještě 10 cm. SDK na popraskaný strop je velice jednoduchý. V každých lepších stavebninách Vám ukáží postup a poradí jak nejlépa pracovat s deskami. Materiál na montáž SDK Vás kompletně vyjde zhruba na 200Kč za metr. Nebo "...si musíme od zedníka nechat natáhnou nové stropy"

gogofm*
hodnocení

2x

No šlo by to ale ty polystyrenové desky se musej nalepit a pak zakotvit talířkovými hmoždinkami do stropu.Pak natahnut lepidlem a perlinkou.Po vysschnutí pak nalepit ty kazety.Ale při cene polystyrenu ,lepidla,perlinka a pak kazety je levnější sádrokarton.Nebojte se delat SDK stačí dodžet parametry a zvládne to každy zručny kutil.

hodnocení

2x

Píšete, že dům je suchý bez plísní. Vy chcete zakrýt popraskaný strop. Je potřeba přehodnotit, či musíte přidávat další tepelnou izolaci, těch 5 cm polystyrenu. Dále sádrokarton je poměrně pracný, a chce to umět nebo být aspoň zručný, a není to izolace. Nevíte, jak se na zatížení SDK to bude tvářit ten strop. Takže já bych volil polystyrenové kazety. Izolují, jsou lehké, jednoduchá montáž, pokud použijete na lepení třeba silikon, budou se dát v případě potřeby odtrhnout a znova lepit.

none*
hodnocení

2x

Vnitřní zateplení nedoporučuji. Viděl jsem, také suchý, panelákový byt v horním patře, ve kterém byly asi 5 let nalepeny polystyrenové kostky. Během odtrhávání kostek byl na téměř celé ploše stropu suchý, zelený "plísňový prášek".

jabraka*
hodnocení

2x

Ty polystyrenové desky doporučuji.Je to ideální povrchová oprava nevzhledného stropu.Určitě by k tomu prospělo těch 5 cm nad stropem.Tím se zase vyváží rosný bod mimo strop.Ty čtverce jako dekorace jde dobře lepit silikonem.Postup v detailu pošlu případně vnitřní poštou.

JABRAKA

boob
hodnocení

Děkuji všem moc za rady a prosím p.Jabraka o zaslání postupu na lepení polystyrenových desek.A tu izolaci nad stropem na půde tedy ještě kvůli rosnému bodu přidám.Ještě jsem se chtěl zeptat proč myslíteže je lepší ty kazety lepit silikonem,když v Bauhausu k tomu prodávají a zaručují pevnost svým speciálním lepidlem na polystyren.Díky předem za odpověd na: filip.bohus@seznam.cz

Také doporučuji silikon.Tam kde jsem lepil lepidlem se mi občas stalo,že se kazeta odlepila.Silikon opravdu drží.

velbloudik*

Dobrý den,

Chystám se na polepení stropu místnosti v mém panelákovém bytě polystyrénovými kazetami. Nabízel jste na těchto stránkách podrobný návod k tomuto počinu. Mohl bych Vás poprosit o zaslání tohoto návodu na : velbloudik@seznam.cz? Případně bych uvítal i Vaše doporučení jaký druh kazet zvolit, jak jsem zjistil, je druhů několik... Za jakoukoli radu předem děkuji.

Martin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]