Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
renovuji starou podlahu v cihlovém bytě z konce 50.let a narazil jsem na menší problém. Diskuzních příspěvků na toto téma jsem zde již přečetl dost, ale stejně jsem nenašel "správnou" odpověď. Situace se má takto. V bytě byly staré parkety, které zasloužily už jen vytrhat. Parkety byly přibité hřebíky na smrkové prkna - viz. foto. Tyto prkna jsou rovné, nejsou nějak zkroucené a shnilé, takže na ně budu instalovat OSB desky a na tyto desky finální podlahovou krytinu tj. plovoucí vinylová podlaha.
Mám však jeden problém, v jednotlivých pokojích je vše OK, ale zbouráním příček v kuchyňském koutu a špajzu vznikl s obývacím pokojem jeden velký prostor. No a v té původní kuchyni je na zemi TERACO - viz. foto. Tuto plochu chci srovnat do jedné výšky, ale problém nastává s tím bývalým kuchyňským koutem. Po zbourání příček totiž vznikly 3 různé výšky podlah. Když položím OSB desky na soušasné dřevěné desky, pořád budu pod úrovní TERACA. A to z jedné strany např. 4-5 mm a zdruhé asi 1 cm.
Můžete mi tedy poradit, jak vše srovnat do jedné roviny? Vybourat TERACO, nebo vytrhat staré desky a dělat komplet nový rošt včetně zásypu nechci. Původní podklad je totiž OK a navíc by to bylo pracné a finančně náročné.
Napadá mě leda dát 2 vrstvy OSB desek, tím se dostat na úroveň TERACA a to pak zalít nivelační stěrkou do výšky OSB desek.
Má někdo jiný nápad?
Děkuji.
RT
A co použít místo osb desek cetrisové desky? Máte k nim přístup?Pokud jste někde poblíž výrobny,vyplatí se tam zajet a vybrat si.Budto Vám to nařežou přímo na míru nebo vezmete plotny a doma nakrátíte.O kolik můžete tu podlahu zvednout?
No cetrisové desky se vyrábí přímo u nás ve městě, takže to byl nebyl problém. Spíše přemýšlím v čem jsou lepší než OSB? Jsou levnější? Mají pero a drážku, jako OSB desky? A jak to vyřeší problém s různou výškou podlahy? Podlahu můžu zvýšit tak o 3 cm spodní vrstvu a 18 mm má finální krytina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.