Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nahazovat betonem?

Od: michaltopic* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

lze nahodit kus zdi (0,35 x 1,20 m) potěrovým betonem?

Mám 4 pytle betonu na spravení podlahy a došla mi zdicí malta. Potřebuji nahodit tak 1 až 2 cm omítky na zeď, kterou mám špricnutou ještě zbytkem malty. Nakonec to budu potahovat lepidlem s perlinkou a rohovou perlinkou s hliníkem ...

Je to dodělávka, nechtěl jsem kupovat extra pytel kvůli tomu. Spodek jsem "nahodil" jen asi 0,5 až 1 cm sádrovou stěrkou. A všechno příjde ještě přelepit a naštukovat.

Díky za radu :)

doplněno 29.07.13 13:49:

hmm fotka se nějak v tom vedru nepřiložila ...

Lze nahazovat betonem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale tohle bych nedělal. Ono to při troše dobré vůle půjde (špatně), ale po pár letech toho budete litovat. Beton se Vám jako celistvá, tvrdá deska od zdi odloupne a odpadne. (Zkušenost po "opravě" zdi, provedené kdysi bývalým OPBH).

michaltopic*
hodnocení

Proto jsem zeď důkladně napenetroval a budu jí potahovat perlinkou ... *nevi*

hodnocení

0x
Řekl bych, že beton na podlahu je pro nástřik na stěnu málo "mastný"...
Běžně provádím nástřik stěn řídší směsí vody, cementu, písku, trochy vápna. Dělá se to roky, někde tomu říkají beránek, stříkal se metličkou.
Když cementové mléko dobře vsákne do podkladu, drží to "jako betón"
Takže do betonu na podlahu domíchat cement, naředit a stříkat omítacím strojkem v tenké vrstvě, nechat kus proschnout a znova a znova.
Je to na dlouhé lokty, chce to trochu znalostí a praxe.
V budoucnosti bych se vyvaroval směsí různých materiálů na jedné stěně.
Co dáte na tu perlinku navrch?
doplněno 29.07.13 15:02: Co takhle domíchat do toho podlahového betonu vápno, příp. i písek a mít z něj silnou vápennocementovou maltu?
Ta důkladná penetrace nebude odpuzovat vodu?
Musí ta stěna dýchat?
Je tu mnoho neznámých.

hop®
hodnocení

0x

I fotkám je horko *smich*

Do potěráku přidejte písek a vápno na správný poměr malty, jinak to nebude mít ty správné "háčky" a držet to nebude...

michaltopic*
hodnocení

Mám tu tohle:

stavospol.cz/...

hop®

Slušný beton bývá písek s cementem v poměru 3:1 objemu. Slušná malta je 5:2:1, písek, vápno, cement. Stačí tedy dopočítat a doplnit beton na maltu...

V maltě je většinou jiný písek, než v betonu.

hodnocení

0x

Kolik stoji pytel malty? Sto korun?

Vazne je tohle to, co chces?

-

Pri rozebirani starych zdi clovek nevericne krouti hlavou, co vsechno tam byli driv schopni nacpat. Asi se od te doby nic nezmenilo.

-

Kdyz nemate maltu, dejte tam beton, kdyz nemate ani beton, nedavejte tam nic...

Znas?

michaltopic*
hodnocení

Hele hele ...

Kdybych měl možnost sednout do auta a dojet si pro ten pytel, tak se tu neptám, ne?!

To nevim, jestli by si se ptal. Jako duvod si totiz uvedl, ze se Ti to nechtelo kvuli tomu kousku kupovat extra pytel.;)

Ted je ale otazka, zda si budes moct dojet pro to vapno a pisek, co Te radi ostatni. Samozrejme, pokud doma nemas jen tak nahodou pytel s vapnem.

kjanik112*
hodnocení

0x

Kolego, proč si komplikuješ život? Na tu plochu Ti musí stačit kbelík malty, to tam nikdo kolem nestaví, kde by sis tu trochu malty vzal? Pokud bys mermo mocí chtěl využít ten beton, tak namoč přes noc půl kbelíku vápenného hydrátu (hustší kaši). Ten namočením zvláční, a lepší se s ním v tom betonu omítá. Vzhledem k teplému počasí omítka vypraská, ale to nevadí, budeš-li pak dávat perlinku.

29.07.13 18:10
hodnocení

0x

Nelze *jasne*

hodnocení

0x

Michale, neexistuje nejde. Takže sdělím, ano lze naházet beton na stěnu a uhladit. Pokud se zeptáte, zdali bych to udělal já, tak jedině jako krizovku.

Ale jde to.

hodnocení

0x

Lze,ale chce to umět!Osobně jsem na radu odborníků takto opravoval omítku,s tím že doporučují cementovou maltu,Tak jsem to ohodil jemným potěrem je tu už asi 5 roku,žádný problém.

nemej
hodnocení

0x
vsak cementovy malty se taky pouzivaj akorat v t
om poteru bude kamenivo takze to pujde blbe zahladit. akorat to vrtani bude za trest u nas treba obkladac ohnul lavicnik nejak se jim do zdi nechtelo. cementovka to byla letita a nic neoloupalo naopak drzi jak cert. venku to je jina vlivem zatekani se nam betonovy sokl odfoukl jako slupka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]