Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odsavání par nejlépe bez digestoře

Od: pavelst* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím vás - digestoře se mi nelíbí a nechtěl bych ji do své kuchyně.

Ovšem přemýšlím jak vymyslet nějaký odsavač par, který by se obešel bez té plechové skříně digestoře.

Existuje něco že by ve zdi u sporáku byl jen přes zeď ven roura na odsávání, v ní uložený ventilátor který by se zapnul a vysával vzduch třeba jen přes krytku větrací mřížky, která by byla nad sporákem?

Představuji si to že by tak byla celé odsávací zařízení elegantně schováno a bylo jen ovládáno přes vypínač.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Moc neporadím, o podobném řešení nevím, ale vestavné digestoře podle mne úplně hnusné nejsou, navíc v sobě mají i osvětlení, které je praktické...

Odsavání par nejlépe bez digestoře

hodnocení

0x

Mám vestavnou digestoř, která vypadá jako takový šuplíček pod nástěnnou skříňkou - v klidu je z ní vidět jen asi 2 cm vysoký čelní panel. Vysunutím se zapne, zasunutím vypne.

Něco podobného je třeba tady

doplněno 29.07.13 09:01:

hop byl rychlejší (hop! :) )

hodnocení

0x
Existuje!
elektro-paloucek.cz/...
Tady najdete mnoho různých ventilátorů, jen si vybrat podle libosti
doplněno 29.07.13 09:25: Tam potrubní ventilátory, různých průměrů, a nezapomeňte k němu na zpětnou klapku
elektro-paloucek.cz/...
doplněno 29.07.13 10:10: Držel jsem se otázky ve třetím odstavci dotazu tazatele... existuje?
Kdo chce kam, pomožme mu tam!
Až se zeptá na zkušenosti s takovým odsáváním, přispěji se svými poznatky.
Hope víš dobře, že nám tu někteří také rádci vyčítají obšírné reakce a popisování širších okolností, které mohou ze zdánlivě jednoduché otázky nebo problému podle našich znalosti a zkušeností nastat. (typické výčitky: na to se tazatel neptal)
Odpovědi proto rozvíjím až na případné požádání.
hop®

Hejkale, ano, ventilátory do trubky jsou běžné, ale o účinnosti podobného odsávání ve spojení s vařením mám určité pochyby...

doplněno 29.07.13 10:16:

Hejkálku, souhlasím. Ale jistě je zde i mnoho tazatelů, kteří jsou vděčni, že jsme jim jejich původní záměr rozmluvili...

olaf71*
hodnocení

0x

pokud to má být účinné, tak to musí být něco, co je co nejblíže ke sporáku o nějaké ploše a solidním odtahu, jelikož jde o odsátí páry a zápachu.pak si nedokážu představit jen rouru ve zdi s pořádným větrákem, jedině že by jste chtěl vysát kompletně celý prostor včetně tepla

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pro kvalitní odsávání musí mřížka nebo digestoř plošně pokrýt prostor, do kterého páry při vaření unikají. Pokud by jsi uvažoval o nějaké malé mřížce ve zdi, tak je to k ničemu, protože ty páry z prostoru k ní musíš nějak přivést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]