Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na drzého souseda

Od: petrasekaninov odpovědí: 6 změna:

Nechala jsem na neudržované neomítnuté ošklivé zídce ze své strany růst popínavét příprsté "psí víno". Soused když tuto skutečnost zjistil, pokaždé když nejsem doma tuto popínavku strhne a nedovolí, aby zde mohla růst (přitom z mé strany), na jeho stranu se nedostane. Ptám se, jak tohle řešit? Není s ním žádná rozumná domluva. Je přímo zaujatý proti jakékoliv rostlině, stromu, který si vysadím na zahradě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

6x

A není náhodou ta zídka sousedova? Máte v pořádku hranici pozemku? Pokud zídka memí vaše, postavte si před zítku rám na popínavky, ale hlavně aby ten rám byl na vašem pozemku. A škaredá zídka pohledově zmizí.

hodnocení

2x

Zdravím,

. měla jsem na vlastní zídce břečťan a přísavník. Rostliny začaly časem prorůstat zídkou, vypadávala malta. Pokud jsem nechtěla mít zničenou zídku,musela jsem je odstranit. Je-li zídka sousedova, nedivte se mu. O drzosti z jeho strany by asi nešlo.

mowla*
hodnocení

1x

Nasaď k plotu škumpu... Nejlépe aspoň dvouletou - pak souseda přejde chuť cokoli škubat... ;)

hodnocení

1x

Pokud je zídka sousedova, nepovažoval bych za drzého souseda, ale Vás.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jen bych přidal informaci. Tuto šílenou popínavku není dobré omezovat střihem, nebo trháním, ale u koncových výhonů je opatrně odtrhnout od podkladu ten konec a vyvěsit do prodtoru ode zdi a ona se zastaví v růstu, když nemá podporu. Nebo totálně uříznout a zatřít řez Roundupem. Možná několikrát. Všechno pomůže.

buss
hodnocení

0x

Nějak není jasné z dotazu, čí je zídka. Rostliny jí prorůstají a ničí. Jinak se podívejte na Občz na obtěžování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]