Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový olej a nátěr trámů na boudu

Od: weka* odpovědí: 6 změna:

je nový olej dobrý na napouštění dřeva?jedná se o trámy která budou pod boudou...

natřel jsem to a pěkně to vsálo, teď jen jestli udělat ještě nějakou finální úpravu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

0x

Jaký olej? Dřevo se klasicky napouští fermeží .

weka*
hodnocení

trafo olej s převodovkovým olejem...napustil jsem to...mám to zadarmo...nebudu kupovat lahvičku fermeži za stovku...

pavelv*
hodnocení

0x

My když natíráme štít stodoly, tak jedině starým vyjetým olejem. Myslím, že když je hustý a ještě s nečistotma, že to dřevo zalepí důkladněji

hydra
hodnocení

0x

vyjetý olej, a pokud nechceš mít dřevo zbarvené do černa, tak si sežeň olej ze vzduchového kompresoru, nebo vodních turbín...

martin12*
hodnocení

0x

Dá se dřevo, které je napuštěné buď fermeží nebo vyjetým olejem přetřít nějakou barvou (např. u plotu, který chceme zelený)? Nebo se napouštění fermeží či olejem používá jen tam, kde nám nejde o výsledný vzhled?

hodnocení

0x
Trafoolej je dobrý na napouštění dřeva, jako izolace proti vlhku. Lépe by vsakoval ohřátý, pozor na vznícení při vyšší teplotě oleje.
Nevím, jak chutná dřevokaznému hmyzu. Ovšem mastný povrch zase odolává nátěrům barvou. Pod boudou nedělejte žádné parádičky, napusťte olejem, dokud vsakuje.
Fermež po napuśtění vysychá a tuhne, uzavírá póry dřeva, slouží jako podkladní nátěr pro další vrchní nátěry.
Viditelnou část trámů můžete upravit třeba kartáčováním povrchu, do vrtačky hrubý drátěný kotouč, a po kartáčování získáte zajímavý povrch. Jen pozor na oči, občas odletí kus drátku z kotouče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]