Nejste přihlášen/a.
Zdravím, a mám dotaz. Koupily jsme starý cihlový byt a snažíme se ho rekonstruovat. omítky jsou všude po stránce přilnavosti dobré ale dost mě vadí že nějaký umělec dokázal udělat vlny na 2m délky i 1,2cm. nechtěl bych je oklepávat ale jen vyrovnat nemáte nápad jak na to?jít do toho flexou s dráťákem a břicha obrousit nebo čím jiným? je to záchod a přijdou na to obklady.
Dík za odpovědi
oškrábat barvu, penetrovat, hliníkovej profil, natáhnout lepidlo a profilem dát do roviny (vymáznout prohlubně), nezapomeňte hlídat pravoúhlost stěn
doplněno 27.07.13 19:47:Misto kupovani skrabaku za par kil si kupte za 150,-Kč/40kg lepidla, srovnejte to jak jsem Vám říkal a nehroťte to, je to jen záchod.
To Repkin-proč všichni hned všude chcete cpát lepidlo? A už vůbec na tlouštky nad půl centimetru?Asi proto,že neumíte udělat normální rovnou omítku?
Ten škrabák třeba na brizolit je za necelou stovku a mřížka taky (čerpáno na euréka),jinak mřížku jsem kupoval u nás za páďo a na brizolit ze starých plátků zadara. ( skrabaky.heureka.cz/...
Já bych to oškrábal (sám ve svém) nebo nechal být -dle toho nakolik je to vidět,a nově ohodil, popř srovnal prohozením lavorů a strhnutím latí!Každopádně lepidlo bych dovnitř ,s výjímkou ytongů a pod obklady,nedával!
na to jsou takove supr skrabaky a rasple, ale jestli tam pod tim lezou cihly a proto je to tak vlnite, holt budete muset naopak do roviny domazat...
Ještě abych to doplnil, při dalších pracech jsem zjitil že je to kantka kterou nějaký umělec nezvládl a ani se nesnažil to dorovnat omítkou. je tam cca 20-30mm omítky takže když to o půlku seškrabu tak bych moh být akorát ale pokud to v tom místě odpadne tak se asi vzteknu a omlátím to celé a znova nahodím. Ještě mě napadlo tam postavit z 5cm příčkovek novou stěnu ale jelikož je to záchod 85cm široký tak každých 5cm je výrazných.
pokud to odpadne tak ani tak problem, penetrace a zamazat, a holt na 2x, jednou domazavka a az to uschne tak pak kachle, obyc lepidlo zas neni tak drahe, aby nepokrylo nejaky vytluk, zkuste vzit sroubovak a zasondovat nebo poklepat, zda to neni dute, pokud to drzi, tak bych to oskrabal, jakmile narusite povrch uz to jde, a pisek leti jak po masle a ten svareny zubaty skrabak vas prijde na par kil
a kdyby to letelo dolu az na cihlu, tak se holt naserete a koupite lepidlo na sadrokarton a mate to jak ze skatulky, ale vsadim se ze to pude, pokud nejaky umelec neudelal cementovou omitku
Někde sem tu četl že se dá přilepit flexibilním lepidlem sádroš přímo na zeď (samozřejmě zbavenou nátěru) bylo by to asi nejrychlejší ale nevím jestli to udrží obklad? jaký na to máte názor?
to vite ze to jde, ale vy chcete mit tak velky sokl? jinak neni to flexi lepidlo ale specialka primo na sadrokarton, takove ruzove to je, podle me par bublin v omitce srazite raz dva skrabakem, kdyz vas to sere a nechce se vam skrabat, tak jak podotkl kolega lepidlo stoji par korun si to dejte do vahy a fuckoff
štve mě to hlavně proto že to chci obložit a obkladem to nesrovnám teda aspoň ne tak velký břuch
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.