Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, prosím, nemáte někdo zkušenosti: máme vyhlédnutý domek, který bychom chtěli koupit, ale nevíme, jak to nejlépe udělat, co se týče financí. Bydlíme nyní ve starším menším domku, který bychom chtěli prodat a zbytek doplatit hypotékou. Ale když nevím, za kolik ho prodáme (a kdy) a kolik si tedy půjčit, nebyl jste někdo také v podobné situaci? Moc děkuji za odpovědi a názory
Řeším naprosto stejnou situaci - tento týden jsme se dostali úspěšně do konce. Bydlíme ve starším domku, ten prodáváme a potřebujeme se přemístit na druhou stranu Prahy - prodávali jsme cca od března, přes realitku a povedlo se sladit. Začala bych oslovením realitky, promluvte si s nima, nepodepisujte hned co předloží.. Zároveň se koukejte po jiném a uvidíte, třeba to také vyjde. U nás je to tedy bez doplatku, naopak zbyde, ale případné domluvení hypo na rozdíl by nemusel být takový problém.
takže jste nejdříve oslovili realitku na prodej domku? a co kdyby nám mezitím utekl ten "vybraný" domek?
Právě jsem nevybírala dopředu, spíše jen orientačně - jak se co kde pohybuje a zjišťovali si info o okolí atd - prohlídky jsem si nechala až bylo něco trošku jistějšího.. Dalo se vybrat, nakonec jsme velmi spokojeni A přesně - první realitku.. sice jsem měla vystaveno na bezrealitky.cz např. ale vadilo mi, že jsem nevěděla, kdo do domu přijde.. A že jsem měla jeden "pěkný" zážitek - poté jsem vypnula soukromou inzerci úplně...
) Přes tu RK je to přece jenom trochu vyfiltrované..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.