Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vrtací kladivo (neznačkové)

Od: kubinec® odpovědí: 14 změna:

chci si pořídit vratcí/bourací kladivo, ale na značkové nemám!*nevi*

na co se při tomto výběru "koukat"?

má někdo z vás dobrou zkušenost s takovým nákupem "neznačkového" zboží?

Otec si koupil před cca 7 lety "neznačkové" vrtací/bourací kladivo (nějaká rakouská "značka" - KLAUSS) a do betonu nebo překladu vrtá zatím *palec*

Můžete mi nějaký kousek doporučit? cena okolo 1500,-kč

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

1x

já jsem dělal s tímto a bylo doost v pohodě levne-naradi.cz/...

1500w a v makru bylo pod 2000Kč

hodnocení

díky za tipy, jde mi jen o to zda pokud si koupím levné kladivo abych bezproblémů vyvrtal do překladu a betonu díry max 12 průměr

bourat není třeba, bo s obyč. příklep. vrtačkou se nechytám

a použití je jen "namátkově" pár děr do roka, ale když člověk zrovna potřebuje něco vyvrtat do beton tak ejhle není čím! *bum*

Vrtat do překladu dvanácticentimetrové díry je dost neuvážené... ale to je vaše věc. Doporučuji využít půjčoven, které jsou dnes skoro všude. Já jsem za zapůjčení vrtacího kladiva na 24 hodin zaplatil něco okolo čtyř stovek. Stroj to byl kvalitní a provrtání prostupů betonem pro odpady trvalo zhruba půl hodinky... Je to nejlacinější cesta, která funguje právě podle vašich potřeb.

hodnocení

šlo o díru 12mm průměr vrtáku, a né díru,sorry *hi*

stane se,né?

cyclop

Mám podobný názor. Pokud v dlani svírám tři pětistovky a dychtivě vstupuji do obchodu rozhodnut pořídit sobě takovéhle nářadí, musím se smířit zaprvé s tím, že to bude od čínských soudruhů, kteří si s kvalitou nedělají příliš těžkou hlavu a za druhé, že k tomu přistoupím stylem použití koupit-udělat-zahodit a pak dělat po roce překvapeného, že to ještě funguje. Koupil jsem si s těmito předsevzetími podobnou třídu bouracího kladiva. Pracuje celkem dobře, a to již hodně přes čas. Pravda, jednou se mi SDS-plus upínací hlava rozsypala na prvočinitele, ale naštěstí jsem našel i tu poslední nejmenší kuličku. Co mě ale fakt vadí je, že při sekání dlátem se nedá jeho pozice "zaparkovat". Volně se otáčí, takže sekání plochým sekáčem je vážně dobrodružství, hodné nejednoho sprostého slova. Ale zase je to tak vymyšleno, že po půlhodince si kladivo, pokud ho nechci usmažit, vynutí delší přestávku na vychladnutí. Takže vychladnu i já.

hodnocení

tak tak, nejsem přece tak bohatý abych vyhazoval peníze za drahé věci, které mi pak budou ležet v šopě;) a vytáhnu je zase za cca půl roku

doplněno 10.02.09 20:07:

smeji se kolegům v práci co mají nářadí BOSCH,MAKITA,NAREX,METABO atd. a "bijou" se do hlavy, že zbytečně vyhodili tolik peněz jen pro to aby pak "machrovali" že mají značkové nářadí se kterým mají problémy si zajistit SERVIS

Já s mým "superznačkovým" nářadím - EXTOL, BUDGET,ASIST, FERM atd. zatím spokojenost a ušetřil jsem několik tisíc

paulok

Také jsem si koupil neznačkové kladivo za cca 1500 a cena odpovidala kvalitě po několika dnech se mi rozpadlo a reklamaci mi neuznali. Dle servisu jsem ho pretežoval pri sekání dražek do zdi *ee*. Tak jsem si koupil použité a 5x dražší Hilti TE-705 a toto splnilo práci na stavbě na výbornou, nejen pří sekani do cihly ale i bourani betonu. Tak nevim jestli je lepsi hodit 1500 kc do kanalu nebo zaplatit vic a koupit si nařadí ktere pri dobrem zacházení vydrží mnohonásobně déle a praci odvede mnohem lip.

hodnocení

moc mě zaráží,že vám reklamaci neuznali*sok*

v dnešní době v SUPERMARKETECH převezmou zboží zpět a na zboží se ani nepodívají a vrátí vám peníze, anebo pokud chcete, můžete zboží vyměnit za nové a ( a zbytek bytu můžete dodělat s novým "šuntem" a pak ho vrátit a peníze si ponechat *smich*)

P.S. ale co pak s bouracím kl. za cca 10.000,-kč když ho pak absolutně nevyužijete*nevi*

paulok

Nerikam že to kladivo nevyužiju, na rodiném domě se taková věc pořád hodi, a přivydělávám si i na fuškách a pokud tam beru tohoto pomocníka tak si ho nechám taky zaplatit *smich*

hodnocení

strejda*

Také doporučuji Asist 1500W, předělávám s ním panelákový byt (odvrtáno 1,5 strany otvoru na nové dveře do panelu 15cm, 4x průraz do podlahy na odpad, díry na zásuvky, vypínače...) + sada SDS vrtáků v plastovém boxu za 299,- z Lidla (v železářství mi prodali za tuhle cenu jeden 12/150 a byl jak máslo) .

ondrasek*
hodnocení

0x

noo měl jsem od kolegy pujčený značku asist a bylo v pohodě... jinak moc neznačkový nedoporučuji, mam neznačkovou kotoučovou pilu a je absolutně k ničemu.

hodnocení

co třeba toto?

Jaké vrtací kladivo (neznačkové)

hodnocení

0x

Pokud to má být na "dlouho", tak se obávám, že za patnáct stovek to nebude žádné.

Potřebovali jsme rozbourat něco na malé stavbě, koupili jsme obyčejné bourací vrtací kladivo za nějakých 1260,- značku si nepamatuju, a dřeli jsme ho fest, napřed odešel vypínač, tak jsme dali na šňůru mezišňůrový (to ale nedoporučuji, když se při vrtání zasekne vrták, máš z rukou vánočku!) potom odešla brzda, (při větším průměru vrtáku se zastavil a protáčela brzda) a do tří mesíců jsme ho šli reklamovat k prodejci. V záruce ho bez řečí vyměnil za nové, to samé, a světe div se, maká skoro tak těžce jak to předchozí a drží... na bourání aspoň 800 W, jinak to bude i ohřívač...ale zase si člověk oddechne, než to vychladne.

pokud je to na jednorázovku, tak je to relativně jedno. Ale je tu tolik kutilů i profesionálů, že dobrá rada se určitě najde!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]