Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutná rekolaudace?

Od: carsten* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , koupili jsme nemovitost - bývalá administrativní budova , kterou jsme pronajali jako ubytovnu. Je nutná rekolaudace když momentálně je v katastru zapsána jako jiná stavba a v kolaudačním rozhodnutí se píše , kanceláře,šatny,umývárny,kuchyňky,sklady soc. zařízení byt a ubytovna. Všechny parametry potřebné k provozování jako je soc.zařízení kuchyňky a toalety jsou k dispozici. Stavební ůřad firmě která si budovu od nás pronajala , chce dát pokutu a žádá rekolaudaci.

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Zažádal jste o změnu užívání stavby?

doplněno 26.07.13 16:02:

Asi by to stálo za pokus nejprve požádat o změnu užívání stavby. Tímto souhlasem byste se mohl vyhnout dodatečné kolaudaci. A nebo přímo u změny tuuto kolaudaci po vás budou chtít. Vše záleží na vašem st. úřadě. Daň z nemovitosti platíte z administrativní budovy? Nebude se výše daně měnit při změně na ubytovnu? Nevím. Ale vím, že při nenahlášení změně užívání vám st. úřad ( až vás někdo práskne) může zakázat stavbu užívat.

carsten*
hodnocení

nenahlásil

doplněno 26.07.13 17:35:

No právě že už nás někdo udal asi se bojí že budeme provozovat ubytovnu pro nepřizbůsobivé. Budeme tedy žádat o změnu stavby nevíte zda budou žádat vyjádření hygieny a hasičů. Ze stavebního se nám zatím nikdo neozval ale víme že mají přijít na místní šetření o dani zatím nic nevíme nemovitost jsme koupili v dubnu tohoto roku a na ůvěr a teď se obáváme že nám st.ůřad vystrnadí nájemníka a nám tím vzniknou problémy. Děkuji

uska*

Co je potřeba při změně užívání stavby nevím. Ale já bych si zažádala hned v pondělí, abych byla rychlejší než kontrola ze st. úřadu. Vám musí být jasné, že ať budou mít jakékoliv podmínky, tak je musíte splnit, aby jste mohli dál mít ubytovnu v pronájmu. Držím palce a před návštěvou st. úřadu snězte velkou hořkou čokoládu - vyplatí se vám to, bude jí potřebovat.:)

doplněno 31.07.13 22:15:

To je blbý, ale teď vám nezbývá než uškemrat výši pokuty.

carsten*
hodnocení

Tak jsem byl na stavebním kde mi bylo oznámeno že musím mít vyjádření hygieny a hasičů a s jejich vyjádřením podat žádost o změnu užívání. Posléze mi bylo zavoláno že jsem si nepřevzal poštu a oznámeno že 1.8. příjdou ze st. úřadu na kontrolu a pokud zjistí že je stavba užívána jinak než v kolaudačním rozhodnutí bude mi udělena pokuta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]