Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , koupili jsme nemovitost - bývalá administrativní budova , kterou jsme pronajali jako ubytovnu. Je nutná rekolaudace když momentálně je v katastru zapsána jako jiná stavba a v kolaudačním rozhodnutí se píše , kanceláře,šatny,umývárny,kuchyňky,sklady soc. zařízení byt a ubytovna. Všechny parametry potřebné k provozování jako je soc.zařízení kuchyňky a toalety jsou k dispozici. Stavební ůřad firmě která si budovu od nás pronajala , chce dát pokutu a žádá rekolaudaci.
Děkuji za radu
Zažádal jste o změnu užívání stavby?
doplněno 26.07.13 16:02:Asi by to stálo za pokus nejprve požádat o změnu užívání stavby. Tímto souhlasem byste se mohl vyhnout dodatečné kolaudaci. A nebo přímo u změny tuuto kolaudaci po vás budou chtít. Vše záleží na vašem st. úřadě. Daň z nemovitosti platíte z administrativní budovy? Nebude se výše daně měnit při změně na ubytovnu? Nevím. Ale vím, že při nenahlášení změně užívání vám st. úřad ( až vás někdo práskne) může zakázat stavbu užívat.
nenahlásil
doplněno 26.07.13 17:35:No právě že už nás někdo udal asi se bojí že budeme provozovat ubytovnu pro nepřizbůsobivé. Budeme tedy žádat o změnu stavby nevíte zda budou žádat vyjádření hygieny a hasičů. Ze stavebního se nám zatím nikdo neozval ale víme že mají přijít na místní šetření o dani zatím nic nevíme nemovitost jsme koupili v dubnu tohoto roku a na ůvěr a teď se obáváme že nám st.ůřad vystrnadí nájemníka a nám tím vzniknou problémy. Děkuji
Co je potřeba při změně užívání stavby nevím. Ale já bych si zažádala hned v pondělí, abych byla rychlejší než kontrola ze st. úřadu. Vám musí být jasné, že ať budou mít jakékoliv podmínky, tak je musíte splnit, aby jste mohli dál mít ubytovnu v pronájmu. Držím palce a před návštěvou st. úřadu snězte velkou hořkou čokoládu - vyplatí se vám to, bude jí potřebovat.
To je blbý, ale teď vám nezbývá než uškemrat výši pokuty.
Tak jsem byl na stavebním kde mi bylo oznámeno že musím mít vyjádření hygieny a hasičů a s jejich vyjádřením podat žádost o změnu užívání. Posléze mi bylo zavoláno že jsem si nepřevzal poštu a oznámeno že 1.8. příjdou ze st. úřadu na kontrolu a pokud zjistí že je stavba užívána jinak než v kolaudačním rozhodnutí bude mi udělena pokuta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.