Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padá nová omítka

Od: atak odpovědí: 3 změna:

Ahoj mužete mi říct kde sem udělal chybu? mam postavenou příčku z porfixu na to mam nahozenou štukovou omítku a když sem chtěl malovat tak se omítka nabalovala na váleček kde je chyba? špatná omítka nebo špatnej postup nanášení?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

0x

Patrně porfix vypil všechnu vodu z omítky a ta nestihla hydratovat. Pokud děláte štuk přímo na porobetonové zdivo, dobře jej navlhčete. Mezi stavaři se vedou debaty o nutnosti potažení lepidlem s perlinkou, já jsem tohoto zastánce, ale jistě Vám i zde někdo řekne že perlinka je zbytečná...

atak
hodnocení

tak to asi bude ono protože já to jen tak lehce potřel vodou :( moje chyba

hop®

Perlinka není "nutná", ale určitě křehký porobeton podstatně zpevní. Pokud není natažena perlinka s lepidlem, souhlasím s možností pořádného namočení podkladu. Přestože jsem odpůrcem zbytečného používání penetrací, tak v tomto případě by asi pomohla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]