Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabránění kroucení kropící hadice?

Od: libertel® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nemá někdo z Vás vymyšlen systém na zabránění kroucení kropící hadice (cca 25m)?

V současné době se potýkám s problémem, že hadice, kterou zalévám zahradu, se mi různě kroutí a tím se mi sní, velice těžce manipuluje (velice zlehka dojde i k jejímu zašpinění).

Z tohoto důvodu jsem přišel na nápad, že bude nejpříjemnější oslovit Vás. Věřím, že mezi Vámi musí existovat velice dobrý kutil (ka), který (á) tento problém řešil (a) a i určitě i zdárně vyřešil (a).

Má představa tkví asi v tom, že by se kropící hadice měla řekněme z nějakého kotouče při zatahání odvíjet a při přiblížení k místu ukotvení samostatně navíjet. Takže by byla permanentně natažená. Samozřejmě myslím tím natažena jemně ne, že se budu s navíjecím kotoučem přetahovat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Všechno se dá asi nějak vytvořit tzv. Lidovou tvořivostí. Ale! Minulý týden jsem doprovázel kamaráda po těch všech Bauhauzech a Maxech a Obích. Tam měli několik různých druhů navijáků na hadice. S hadicema i bez nich, plastový i kovový, na kliku i se šikovným vratným navíjením. V cenách od asi 400 Kč až po 3600 Kč. Ty obyčejný měly pojezdová kolečka a ty navíjecí se daly přišroubovat na zeď nebo na sloupek. A že mezi prodejnama byly docela velký rozdíly v cenách, to si pište. Až zraky přecházely.

doplněno 26.07.13 20:34:

Ahoj. U hadic s přidaným výztužným výpletem je po problému s jejím sploštěním bez tlaku a ohýbání při zahnutí. Tomu zplaskávání se dá trochu zabránit uzavíráním hadice na konci u výtoku pod tlakem. V případě hadic, se asi nedá šetřit na jejich kvalitě a vybavení výpletem a správné síle stěny. Ty slabé nedrží dobře v samosvorných šroubovacích spojkách.

hodnocení

1x
Permanentní napínání hadice = neustálý boj a přetahování. Hadice bude křižovat nejkratší cestou záhony, poškozovat rostliny, mazat se od hlíny a pod.
Jemné natahování u 25 metrů je utopie!
Viděl bych řešení položením plastových trubek po delší a kratší straně obvodu pozemku a na dvou protilehlých rozích přes ventily připojením hadic poloviční délky. Tak obsáhnete po obvodu vždy polovici pozemku. Nebo dva vývody s hadicemi vždy v jedné třetině pozemku.
S hadicemi vždy byly, jsou a budou problémy.

radil*
hodnocení

0x

Nechci tě nějak iritovat, ale hadice, kterou zřejmě máš bude na bubnu ucpaná. Na ten musí přijít tuhá, která se při navíjení nerozplácne. Jediný rozdíl mezi tou tvojí a tou, která by na bubnu fungovala (a nekroutila se ani samostatně) je asi 1000,-Kč už při koupi. Jestli máš těch 25m v ceně asi 500, tak bys musel koupit novou hadici, která vyjde na nějakých 12-15 stovek, ale nejsou s ní takovéto starosti. Tuhle levnou mám doma několik let a nenašel jsem způsob, jak jejímu překrucování a rozplácávání zamezit. Ber to jako daň za uspořené peníze.

hodnocení

Děkuji všem, kteří odeslali příspěvek k mému dotazu.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]