Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemá někdo z Vás vymyšlen systém na zabránění kroucení kropící hadice (cca 25m)?
V současné době se potýkám s problémem, že hadice, kterou zalévám zahradu, se mi různě kroutí a tím se mi sní, velice těžce manipuluje (velice zlehka dojde i k jejímu zašpinění).
Z tohoto důvodu jsem přišel na nápad, že bude nejpříjemnější oslovit Vás. Věřím, že mezi Vámi musí existovat velice dobrý kutil (ka), který (á) tento problém řešil (a) a i určitě i zdárně vyřešil (a).
Má představa tkví asi v tom, že by se kropící hadice měla řekněme z nějakého kotouče při zatahání odvíjet a při přiblížení k místu ukotvení samostatně navíjet. Takže by byla permanentně natažená. Samozřejmě myslím tím natažena jemně ne, že se budu s navíjecím kotoučem přetahovat.
Ahoj. Všechno se dá asi nějak vytvořit tzv. Lidovou tvořivostí. Ale! Minulý týden jsem doprovázel kamaráda po těch všech Bauhauzech a Maxech a Obích. Tam měli několik různých druhů navijáků na hadice. S hadicema i bez nich, plastový i kovový, na kliku i se šikovným vratným navíjením. V cenách od asi 400 Kč až po 3600 Kč. Ty obyčejný měly pojezdová kolečka a ty navíjecí se daly přišroubovat na zeď nebo na sloupek. A že mezi prodejnama byly docela velký rozdíly v cenách, to si pište. Až zraky přecházely.
doplněno 26.07.13 20:34:Ahoj. U hadic s přidaným výztužným výpletem je po problému s jejím sploštěním bez tlaku a ohýbání při zahnutí. Tomu zplaskávání se dá trochu zabránit uzavíráním hadice na konci u výtoku pod tlakem. V případě hadic, se asi nedá šetřit na jejich kvalitě a vybavení výpletem a správné síle stěny. Ty slabé nedrží dobře v samosvorných šroubovacích spojkách.
Nechci tě nějak iritovat, ale hadice, kterou zřejmě máš bude na bubnu ucpaná. Na ten musí přijít tuhá, která se při navíjení nerozplácne. Jediný rozdíl mezi tou tvojí a tou, která by na bubnu fungovala (a nekroutila se ani samostatně) je asi 1000,-Kč už při koupi. Jestli máš těch 25m v ceně asi 500, tak bys musel koupit novou hadici, která vyjde na nějakých 12-15 stovek, ale nejsou s ní takovéto starosti. Tuhle levnou mám doma několik let a nenašel jsem způsob, jak jejímu překrucování a rozplácávání zamezit. Ber to jako daň za uspořené peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.