Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omitka na zed

Od: niolou* odpovědí: 2 změna:

Dobry den,

prosim o radu jake jsou moznosti zapraveni venkovni zdi? Jedna se o dilnu a dalsi prostor, ktery neni urcen k bydleni.

Napadli me tyto moznosti:

1) jednovrstva omitka (brizolit)

2) spric + hruba omitka

3) centimetr polystyrenu + omitka

Dohromady cca 25m ctverecnich. Zajima me cena, vyhody nevyhody a zda praci zvladnu sam nebo bude lepsi zednik (ja sice zednik nejsem, ale manualni prace mne cizi neni)?

Dekuji vsem za odpoved.

Omitka na zed
Omitka na zed #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Já mám s brizolitem ˇbřízolitem) dobré zkušenosti :) snad tam sypněte více písku :) - do směsi :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Asi se brzo přihlásí skuteční zedníci, ale přidal bych svůj názor. Na takovouhle osypanou zeď by se určitě hodilo nahodit ten cementový špric a hrubou. Jestli Vám jde o cenu, tak v tomhle místě a určení stavby by určitě postačilo dále natáhnout a zatočit jen štuk. Je hladký a dobře po něm a z něho odtéká voda. Brizolitová vrchní fajnová omítka se dělá většinou na stěny tzv. na odiv , do ulice.Teda, dřív to tak bylo. Taky se ta stěna dá i zateplit. A pod izolaci by se asi zase mělo to zdivo spojit špricem. Tohle všechno se týkalo jen těch zdí. Měl by jste určitě prohlídnout stav vodorovné izolace a výšku zemní vody-vlhkosti. Ta by později mohla toto dílko u země poškodit. A také zatékání od střechy.

doplněno 25.07.13 20:49:

A taky doplnit parapetní oplechování oken.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cementový špric
Otázky na téma spric

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]