Nejste přihlášen/a.
Prosím poradí mi někdo jak jednoduše opravit nové omítky ve starém domě? Firma mi omítala 1místnost a jeikož byla dost křivá tak je někde i 8cm omítky. Zdi jsou z různých materiálů a tak jsme chtěli na hrubou omítku nalepit perinku, zedníci ale tvrdili že je to zbytečné že když tam mám základ z unimaltu že to praskat nebude. A praská a hodně. hlavně na jedné stěně kde nikdy žádné praskliny nebyly je jich spousta a dost velkých, při poklepu zní dutě. Nechci zase rozsekávat celé zdi, nebo na to lepit perlinku teď a znova jemnou a malbu...
Zkoušel jsem to zatřít sádrou, někde to pomohlo, někde se praskliny stále zvětšují a přibývají další. Řím víc se místnost vysouší tím víc zdi praskají - omítky jsou staré víc jak měsíc a až asi posledních 14dni se v místnosti pořádně topí, do této doby tam bylo okolo 16-18°C a hodně se větralo.
Podle mých zkušenosti ,čím větší vrstva omítky tak víc praská.Na takové nerovnosti zdiva lepím sádrokartonové desky a tím předejdu praskání zdiva .Ta omítka musela praskat hned po omítaní.Ma rada zní:ted je nejlepší seškrábat malbu ,napenetrovat,celoplošně natahnout lepidlo s perlinkou.Pokud nechcete opravovat celou zed tak tenhle postup aplikujte jenom tam kde jsou praskliny a perlinku naneste přes spáru s každé strany min.10cm.Různe akrylaty a sadry vám budou praskat.
no taky se obávám že to jinak nepůjde... takže to znamená vlastně všechno znova škrábání,lepidlo, jemná, malba
no přiští týden má přijít majitel firmy co to dělali ... tak jsem zvědavej jak se k tomu postaví
Ondrášku,nerezignuj,nech omítky pořádně vyschnout a pak kup kyblík bílé finální stěrky a lehce natáhni na stěny přes praskliny.Protože je stěrka dokonale bílá,je pak malování legrace.Používám široké nerezové hladítko a vrstvu jen asi 1 - 2 mm.vystouplé rysky po hladítku lehce přebrousím brusnou síťkou.Srovnají se tím i další nerovnosti stěny.Náklady jsou minimální,pracnost rovněž.
JABRAKA
Finální stěrka je bílá pasta s přísadou flexibilních látek používaná v technologii dokončovacích sádrokartonářských prací.
Pod tímto názvem se koupí v prodejnách barev a jeden příklad z nich:
No i tak to praskne.Tato stěrka se používa na SDK na finalne tmelení i na omítky ,když potřebuješ zahladit nebo zarovnat malé plochy.Když už nechceš použít perlinku a lepidlo tak je eště jedná možnost kup Uniflot sadrokartonový tmel a skelnu pásku ,nanes na spáru tmel , vlož přes sparu pásku a znova zatáhni tmelem .Po vyschnutí vybrus.Ale ta perlinka je lepší řešení.Zkušenost
pokud dali do omítky hodně vápna, tak to bude praskat, dokud to BEZVADNĚ nevyschne. A potom použít radu Jabraky, je to laciné a jednoduché. Omítka bude hladší jak z písku, tvrdší jak z písku, líp se na ní bude malovat. Já Rokofinal používám už dlouhá léta s úspěchem.
..a nezaplatit faktůru, dokud se pan majitel nejen nevyjádří, ale neučiní rozhodnutí... (oprava, sleva a pod.) a čas běží, takže pokud máte dohodnutý termín, můžete při meškání získat ještě nějaký fin. bonus!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.