Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání nových omítek

Od: ondrasek* odpovědí: 11 změna:

Prosím poradí mi někdo jak jednoduše opravit nové omítky ve starém domě? Firma mi omítala 1místnost a jeikož byla dost křivá tak je někde i 8cm omítky. Zdi jsou z různých materiálů a tak jsme chtěli na hrubou omítku nalepit perinku, zedníci ale tvrdili že je to zbytečné že když tam mám základ z unimaltu že to praskat nebude. A praská a hodně. hlavně na jedné stěně kde nikdy žádné praskliny nebyly je jich spousta a dost velkých, při poklepu zní dutě. Nechci zase rozsekávat celé zdi, nebo na to lepit perlinku teď a znova jemnou a malbu...

Zkoušel jsem to zatřít sádrou, někde to pomohlo, někde se praskliny stále zvětšují a přibývají další. Řím víc se místnost vysouší tím víc zdi praskají - omítky jsou staré víc jak měsíc a až asi posledních 14dni se v místnosti pořádně topí, do této doby tam bylo okolo 16-18°C a hodně se větralo.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gogofm*
hodnocení

0x

Podle mých zkušenosti ,čím větší vrstva omítky tak víc praská.Na takové nerovnosti zdiva lepím sádrokartonové desky a tím předejdu praskání zdiva .Ta omítka musela praskat hned po omítaní.Ma rada zní:ted je nejlepší seškrábat malbu ,napenetrovat,celoplošně natahnout lepidlo s perlinkou.Pokud nechcete opravovat celou zed tak tenhle postup aplikujte jenom tam kde jsou praskliny a perlinku naneste přes spáru s každé strany min.10cm.Různe akrylaty a sadry vám budou praskat.

ondrasek*
hodnocení

no taky se obávám že to jinak nepůjde... takže to znamená vlastně všechno znova :( škrábání,lepidlo, jemná, malba:( no přiští týden má přijít majitel firmy co to dělali ... tak jsem zvědavej jak se k tomu postaví

gogofm*

Držím palce a hlavně se nedat ,chyba je u nich ne u Vás.

jabraka*

Ondrášku,nerezignuj,nech omítky pořádně vyschnout a pak kup kyblík bílé finální stěrky a lehce natáhni na stěny přes praskliny.Protože je stěrka dokonale bílá,je pak malování legrace.Používám široké nerezové hladítko a vrstvu jen asi 1 - 2 mm.vystouplé rysky po hladítku lehce přebrousím brusnou síťkou.Srovnají se tím i další nerovnosti stěny.Náklady jsou minimální,pracnost rovněž.

JABRAKA

ondrasek*
hodnocení

co je finální stěrka? Už jsme opravili celej barák ale toto neznám...

jabraka*

Finální stěrka je bílá pasta s přísadou flexibilních látek používaná v technologii dokončovacích sádrokartonářských prací.

Pod tímto názvem se koupí v prodejnách barev a jeden příklad z nich:

Praskání nových omítek
ondrasek*
hodnocení

tak toto vypadá zajímavě ... díky za radu

ondrasek*
hodnocení

našel jsem toto ctyrlistek.eu/...

ale co zabrání tomu aby časem nepraskla i tato vrstva?

gogofm*

No i tak to praskne.Tato stěrka se používa na SDK na finalne tmelení i na omítky ,když potřebuješ zahladit nebo zarovnat malé plochy.Když už nechceš použít perlinku a lepidlo tak je eště jedná možnost kup Uniflot sadrokartonový tmel a skelnu pásku ,nanes na spáru tmel , vlož přes sparu pásku a znova zatáhni tmelem .Po vyschnutí vybrus.Ale ta perlinka je lepší řešení.Zkušenost

hodnocení

0x

pokud dali do omítky hodně vápna, tak to bude praskat, dokud to BEZVADNĚ nevyschne. A potom použít radu Jabraky, je to laciné a jednoduché. Omítka bude hladší jak z písku, tvrdší jak z písku, líp se na ní bude malovat. Já Rokofinal používám už dlouhá léta s úspěchem.

..a nezaplatit faktůru, dokud se pan majitel nejen nevyjádří, ale neučiní rozhodnutí... (oprava, sleva a pod.) a čas běží, takže pokud máte dohodnutý termín, můžete při meškání získat ještě nějaký fin. bonus!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rokofinal

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]