Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rybí polévka zhořkla

Od: nnnnn odpovědí: 4 změna:

Vařil jsem rybí polévku z vykuchaného kapra.Je hořká jako prase.Čím to?Žluč mi nepraskla.Nebo stačí kapka ze žluče a je to hořké?Může se to jíst nebo vyhodit?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mowla*
hodnocení

0x

Stačí kapka - pokud se to stane, je potřeba potřísněné maso IHNED umýt studenou vodou a případně i okrojit. Teď - je-li příčinou hořkosti opravdu žluč, můžeš polévku za stálého míchání vylít do kanálu - jedovatá není, ale silně nechutná ano.

Ale - nemůže mít hořkost jiný důvod? - jaké jsi použil koření a postup?

doplněno 23.07.13 18:41:

Škodlivé nebo zdravotně závadné to není... Jo - hlad je hlad (nejlepší kuchař) - tak dobrou chuť.

doplněno 23.07.13 18:41:

:-D

 

nnnnn
hodnocení

Hořká byla když tam ještě koření nebylo.Jde mi o to,jestli není nějak škodlivá,zdravotně závadná.Jestli ne,sežeru ji.Hlad je silnější.*smich*Trochu to zmírnil cerel a mrkev.

zajixxx*

Když neodstarníte žábra, co má u hlavy (a děláte polévku z hlavy aj.) tak to je ten důvod proč zhořkla.

 

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ty nevyskřipnutý žábry za skřelemi je ten druhý a asi hlavní problém. Příště je odstraň a bude to určitě lepší. Když trefíš žluč, tak se ti vnitřnosti poněkud obarví tmavě žlutě. Taky jsem ji párkrát trefil. A pomohlo tu rybu rychle opláchnout vodou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]