Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak levně zabránit vlhkosti ve zdech

Od: jajaje odpovědí: 7 změna:

Mám problém s vlhkostí zdí u starého rodinného domku, nebo spíše chalupy.

Podřezávat barák mi přijde dost nákladné a náročné. Neexistuje nějaké jednodušší

a levnější způsob? Má finanční situace mi neumožňuje nějak si moc vymýšlet. Děkuji,.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

nechte se inspirovat zde

jirikovovideni.eu/...

Pak se ptejte dál co vám nebude jasné

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je vlhkost od základů,je možno udělat takové minimum,aby se vzlínající vlhkost omezila nebo eliminovala.

Vykopat z obou stran zdi aspoň 70 cm do hloubky příkop,položit flexihadice PVC a zasypat štěrkem.Nahoru položit betonové dlaždice se spádem ode zdi.Ty hadice také spádovat do vsakovacích jímek.Zevnitř podlahu vybrat a zasypat štěrkem.pak položit betonovou vrstvu,oddělenou od zdí polystyrenem.Na zdi namontovat sádrokarton a do nej nahoře a dole několik větracích otvorů.

Ty by měly větráním vysušovat zeď.Je také v případě větší vlhkosti možné do spodní části pod sádrokarton položit topný kabel,spínaný vlhkostním spínačem.Přeji příjemné bydlení.

JABRAKA

ondrasek*

to co jste popsal je u rodinného domku pěkná pálka... počítám že 50 000kč stačit nebude. dělal jsem jen podlahy v jedné místnosti a 30 000Kč bylo tak akorát:(

technikjirik*

S vaším postupem souhlasím až po to vnitřní řešení s SDK. Neříkám že to je špatně a už jsem slyšel několik odborníků jak si chválí větratelnou předstěnu, ale osobně bych se bál bál tohoto postupu v případě že už samotný tvar místnosti je postaven proti principu větratelnosti. Ten přídavný topný kabel jistě pomůže vytrat pomocí stoupajícího vzduchu, ale osobně doporučuju spíš sanační systém omítek. Tak mě zajímá co si o tom myslíte Vy? Proč ne sanační omítku?

hodnocení

0x

jajaje, věřte Jiříkovi a jeho radám a postupům. Z vlastní zkušenosti můžu sdělit, že náhradní řešení dodatečné hydroizolace nefunguje, nebo jen omezeně, popřípadě jen krátkou dobu. Věřte tomu, že vložit dodatečně hydroizolace je pracné, ale velice účinné.

technikjirik*

Každý kdo se pohybuje ve stavbařské praxi jistě pozná že i pan Milan je zkušený odborník od kterého jsem se nechal také inspirovat v několika řešeních.

hablina*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]