Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtel bych se zeptat : mam nove vyzdenej vrh kominu (klasicka plna cihla).
Chtel bych ho nahodit pak barva. Napadlo me, ze misto klasicke jadrovky bych na nej nalepil polys 3cm a natahl perlou s lepidlem.
Je v tom v pripade kominu nejaky problem?
Dekuji
Na komín bych dal radši omítku, přecejenom má menší hořlavost :D , a další problém může být chování se polystyrénu vůči žáru z komína. Takže jádrovou omítku
Určitě nedosahuje povrch komína teplotu nad 80°C. Takže Váš nápad s polyšem, lepidlem a omítkou chválím.
Velice děkuji za Váš názor... Taky si myslím, že by to neměl být problem.
Jen jsem to nevidel nikde nikoho dělat, tak jsem si nebyl tímto nápadem jistý
Pkd jste toto neviděl,tak zajeďte do JH do komplexu SOME (prodejce Peu,Mazda,traktory SAME a Lamborghiny,...)a na tzv šestiúhelníky toto je ,někdy od roku 1998nebo 99?nevím kdy jsme toto dělali!Toto jsem také dělal v Adamově ,místní část Rudolfov u CB!I když toto nebyli zděné z cihel-první tuším Heluz,kompletní kom.systém a druhy betonová tvárnice s vložkováním-jeden nerez či Al a druhý keramická vložka.
Jinak- na vnější plochy se na stěrku (lepidlo) nemá dávat štuk!
Ahoj. Taky si myslím, že přidávat na komín a ještě v případě vyvložkování polystyren je zbytečnost. Do budoucna jsem proto, aby se předešlo opadu a drolení zdiva a omítek toto těleso spojit perlinkou a zatáhnout lepidlem a štukem. Nejlepší řešení je nic nad sřechou nezdít a použít plechovou trojkombinaci s izolací a dobře oplechovat prostup střechou.
DOBRÝ DEN,KDYŽ JSEM SI NECHAL VYMĚNIT STAROU KRYTINU,ETETNIT,ZA NOVOU,BRAMAX,TAK PŮVODNÍ NÁVRH NA ÚPRAVU VZHLEDU KOMÍNA BYL --DÁT A POUŽIT LEPIDLO A PERLINKU JAKO OMÍTKU,NIC VÍC.TOTO SE MĚ OSVĚDČILO NA VÍCE VENKOVNÍCH MÍSTECH,POTOM PO VÝMĚNĚ NÁZORŮ S POKRÝVAČEM,VZEŠEL NÁPAD S OPLECHOVÁNÍM CELEHO VRŠKU KOMÍNA POZINKO-ZINKOVÝM PLECHEM,COŽ JE OCHRANA KOMÍNA NA CELÝ ŽIVOT,BEZÚDRŽBOVÁ,TO SE TÝKÁ KOMÍNÚ VYVLOŽKOVANÝCH.NA POČATKU BYL NÁPAD,DNES JE TO SKUTEČNOST A HEZKY TO VYPADÁ,KDYŽ SI TO ČLOVĚK NECHÁ UDĚLÁT,NELITUJI TOHO. TAK POUVAŽUJTE O TOM. S POZDRAVEM SAMOUK
dobrý den, když jsem si nechal vyměnit starou krytinu, etetnit, za novou, bramax, tak původní návrh na úpravu vzhledu komína byl --dát a použit lepidlo a perlinku jako omítku, nic víc. Toto se mě osvědčilo na více venkovních místech, potom po výměně názorů s pokrývačem, vzešel nápad s oplechováním celeho vršku komína pozinko-zinkovým plechem, což je ochrana komína na celý život, bezúdržbová, to se týká komínú vyvložkovaných. Na počatku byl nápad, dnes je to skutečnost a hezky to vypadá, když si to člověk nechá udělát, nelituji toho. tak pouvažujte o tom. s pozdravem samouk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.