Nejste přihlášen/a.
Ahoj, odjíždím za 14 dnů na dovolenou a nechce se mi nechávat byt jen tak, protože teď v horizontu 2 měsíců u nás vykradli 3 byty, dokonce přes den. Rád bych proto pořídil nějaký LEVNÝ alarm, který by upozornil rodiče (bydlí o dva vchody vedle), že se něco děje, aby to mohli obhlídnout, nebo tam třeba poslat policajty
Viděl jsem různé GSM alarmy, sady s ruznýma čidlama a tak, ale je to zbytečně složité a všecko je to drahé, nechce se mi za to dávat víc jak dva tisíce, když jinak přes celý rok je pořád někdo doma (manželka na mateřské). Takže sháním něco levnějšího, třeba nějaký paprsek, co když se projde, tak to zavolá na telefon, tak si to nějak představuju.
Nějaký nápad? Kdyžtak bych si i něco ubastlil, ale jednoduchého.
J.
Reseni je nekolik. Opravdu dobre a navic levne je treba http://minialarm.cz , coz je krabicka, ktera snima pohyb pred sebou a kdyz nekdo projde, tak hned zacne volat. Ja to pouzivam doma, na chate i ted v lete, kdyz treba jedeme s klukama pod stan, tak ji umistim do stanu a muzu v klidu treba na pivko. Vim ze kdyby mi nekdo do nej vlezl, tak mi to hned zavola. Je to male, takze se to da perfektne schovat, aby to nikdo neukradl, to by byl dost paradox
Jinak jsou i ty sady gsm alarmu, taky jsem je videl, ale to je myslim kanon na vrabce. Predpokladam, ze chcete hlidat treba pruchod chodbou, nebo obyvakem a tohle ma dost velky zaber. Stejne se vetsina bytu vybira pres vchodove dvere. Dneska na to maji ty klice, po kterych poklepou a otevrou kazdy zamek, cili zadne lano a horolezec na balkone, apod, ale normalne si odemknou a zase za sebou zavrou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.