Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém - klimatizace neodvádí horký vzduch

Od: strixsr* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda nevíte někdo řešení mého problému s klimatizací. Mám mobilní klimatizaci typu Whirlpool AMD 096, ale v tomto případě zřejmě nejde o typ klimatizace, jako o obecnou chybu.
Klimatizace je stará cca 5 let a fungovala bez problémů až do včerejška - v současné době fouká jak z hadice, tak z větráku stejně teplý vzduch, tj klimatizace nechladí a neodvádí horký vzduch.
Vyjímatelný filtr jsem vyčistil, kondenzát vylil, nevím co více udělat.
Je možné, že by klimatizace byla zevnitř nějak nanesená, případně že by tam bylo málo nějaké chladící kapality (jestli tam vůbec nějaká je, popravdě nevím, na jakém principu klimatizace funguje)?
Děkuji za každou pomoc! :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kompresor bězi?
Mohlo uniknout chladivo nebo taky jen vypadnout něakej kablik
Ale takovejdle kram se nevyplati opravovat!
strixsr*
hodnocení

Jojo, kompresor běží, div nerupne. Mám to teda rozšroubovat a je šance, že mě tam něco praští do očí (např ten kábl, nebo nula kapaliny)? A nevyplatí se to opravovat kvůli tomu, že by byla moc drahá oprava? Ona i ta klima totiž byla drahá a dotěď fungovala *bzum*

doplněno 22.07.13 09:42:

Kurnik já myslel, že si ten smailík jen bouchá do hlavy a on ukazuje ťululum :) Tak ten tam samozřejmě nepatří :)

no když to bude zdrhlý chladivo tak je to dost problem

musi se najit díra a když pujde opravit tak se zavaří

když to nepujde zavařit (dira bude ve výměníku) tak koupit novej díl pokud se dá koupit?

odvákuovat, naplnit... kromada času pus trocha chladiva a materialu

to už jsou řád 2-500

Občas se stava že kopresor běží a nestačuje (neopravitelné) obvykle samotná cena kompresoru je polovina zařízení plus prace, chladivo

Potom je lepší koupit klasiku nástěnku (toshiba , daikin , fujitsu, trane ...) a bude te mít doma ticho a měnší učty za eletriku ;)

doplněno 22.07.13 10:33:

člověk si to sám doma těžko zapájí stříbrnou pajkou...

Doma je to neopravitelný vždy servis

majsterjoe*

Doplnim Davida.

nema cenu cokoliv rozebirat. Neni tam nic, co by clovek mohl sam opravit. Maximalne cerpadlo kondenzatu, nebo ventilator. Nevim o jakou presne jednotku se muze jednat, ale uniky chladiva na klimatizacich sou bezna vec. Neni to nic sloziteho. Urcite zavolej servis, at se na to podivaji, dofouknou a zjisti ten unik. Urcite se to vyplati, pokud to tedy nebude chyba v kompresoru, napriklad nedostatecny vykon. Tam se cena opravy a noveho dilu rovna cene nove klimatizace. A volejte co nejdrive. Chladari maji ted hodne prace a bude poradne horko, tak at to chladi poradne ;)

Chlaďař v tomto ročnim období je nedostatkové zboží :)

strixsr*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,

dneska jsem klimatizaci odkodrcal a našel pod ní malou loužičku chladící kapaliny, tak to bude asi ono...možná...

Máte někdo představu, kolik by taková oprava stála?

Ještě jednou díky za pomoc! :)

Nepoužívá se kapalné chladivo ale plynné maximalně pod ní byla loužička oleje z kopresoru nebo veteklýkondenzát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]