Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chci se zeptat,v mém městě(4000obyvatel) je na frekventovaném místě bytový dům(6BJ + 2neb.prost.) ...Vlastníkem je město, dům by potřeboval rekonstrukci oken,střechy,fasádu,a část bytů...pronajímá se pouze 1N.P. Dům ale není na prodej,ale kamarád mi říkal že město nechce investovat do rekonstrukce,že na to nemá peníze.Já bych peníze měl,jak navrhnout městu koupi? Prosím jestli někdo nevíte jak) Děkuju
Některé objekty město prodat prostě nemůže nebo nehodlá.
Zkuste popřemýšlet o pronájmu domu. Na dobu určitou (třeba 100 let) za symbolické nájemné (třeba 100.-Kč ročně). Musí být dobře napsaná (nenapadnutelná) smlouva, pravděpodobně v ní bude zakotven způsob, jakým nemovitost použijete - zrenovujete a budete používat a pronajímat - ne že z toho uděláte kancly a sklady nebo zbouráte - ovšem tato podmínka Vám pravděpodobně vadit nebude.
Ve smlouvě může být zakotvena i možnost předčasného odkupu nemovitositi, pokud budete plnit podmínky smlouvy o pronájmu - potom ale pozor na určení částky za tento odkup...
doplněno 21.07.13 22:53:... bez spolehlivého právníka se při realizaci smlouvy neobejdete...
Dobrý den, je takové přísloví: "Když není něco na prodej za peníze, tak je to určitě na prodej za více peněz." Ale, to jen tak na okraj. Já bych si zašel o problému promluvit se starostou města. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.