Cerny rybiz

Od: Datum: 21.07.13 22:11 odpovědí: 7 změna: 22.07.13 17:22
avatar
Dobry den radcove mam tento dotaz co myslite jde zmrazit cerny rybiz?
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.07.13 22:13
avatar

Nemyslím, vím :D . Jde zmrazit.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 21.07.13 22:17

Jde zmrazit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 21.07.13 22:22
avatar

Ano, zmrazit lze téměř vše! *smich*

Ale černý rybíz má tu výhodu, že i po rozmrazení si uchová své původní vlastnosti, jak chuťové, tak především i skoro původní konzistenci :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: martin1965*
Datum: 22.07.13 02:21

Bez problému, Po rozmražení sice změní konzistenci, nebude vypadat jako čerstvý - změkne, vyteče z něj štáva, ale na koláč bude dobrý. Obecně platí, že pokud chcete zachovat co nejpůvodněší charakter potraviny, tak jí musíte co nejrychleji zamrazit, a co nejpomaleji rozmrazovat.

doplněno 22.07.13 02:28:

Takže třeba narvat prázdný mrazák čerstvě poraženým prasátkem je špatně a rozmrazovat si večeři v horké vodě je taky špatně. Nejlépe je rozmrazovat příslušné množství potraviny vyndáním z mrazáku do lednice a počkat třeba 12 až 24 hodin než úplně povolí, tím vzniknou jen nejmenší ztráty na kvalitě i na váze.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.07.13 14:11
avatar

To Martin1965-Jak popisujete je nejoptimálnější způsob rozmrazování! Navíc ušetří i nepatrné množství elenergie!Tím že se mražená potravina dá do lednice tak přirozeně ochlazuje vnitřek a tím přispívá k úspoře!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 22.07.13 16:46

Mrazím a s úspěchem. Očistěné, prohláchnuté přes síto, osušené kuličky dám na velký tác v jedné vrstvě zmrznout. Po zmrznutí šup s nimi do pytlíku. Takto se již neslepí a po šetrném rozmrazení je těžko najít rozdíl od čerstvého rybízu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.07.13 17:22
avatar

Z černého rybízu jsem od bývalé tchýně dostávala úžasný hustý sirup s kousky rybízu, do čaje. Bývalo to v láhvích od mlíka, protože to bylo hodně husté, takové jako gelové. Voňavé, kyselkavé, skvělé. Mnohem lepší než zmražené. ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.