Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na revizi stavu rodinného domu?

Od: hbr odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer všem,

Rád bych se zeptal, zda nemáte někdo zkušenosti s revizí stavebně technického stavu rodinného domu. S přítelkyní plánujeme rekonstrukci cca 25 let starého domu a před jejím zahájením bychom rádi nechali dům kompletně odborně zkontrolovat - po stránce statiky, střechy, komína, rozvodů vody a elektřiny, topení, atd.

Hledáme zkrátka spolehlivého, kvalifikovaného člověka či firmu, který dům prohlédne a ke každé závadě dokáže fundovaně říci, co je její příčinou, navrhne jak ji odstranit, čeho se vyvarovat, odhadne cenu a případně zajistí technický dozor při odstraňování závady.

Přemýšleli jsme o službách firmy Bytecheck, která nedávno poměrně bouřlivě vstoupila na trh a výše uvedené poskytuje, ale když jsem hledal nějaké reference, zjistil jsem, že všechny pocházejí přímo od Bytechecku. Poradí někdo? Máte zkušenosti s Bytecheckem?

Díky moc!

hbr

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Těžko se něco kontroluje, když se to ohlíží jen na povrchu. Kolikrát to vypadá dobře, pak se začne něco dělat a zjisti se, že něco úplně jinýho je zralý na opravu či výměnu.
hbr
hodnocení

Tak na spoustu závad jsem už přišel sám (a spoustu jich jako laik samozřejmě určitě přehlížím), ale ten dům je prostě srdeční záležitost. Tj. potřeboval bych minimálně někoho, kdo se v oboru pohybuje, poradí mi se závadami, které už jsem našel sám (jak je odstranit, jak už se dnes to či ono (ne)dělá, jaké jsou trendy, co by kolik stálo) a kdyby zkrátka dům rovnou prohlédl celý a odhalil i to, na co jsem já nepřišel, bylo by to ideální...

Žádného solidního stavebního inženýra, projektanta, architekta nebo firmu bohužel osobně neznám a po zkušenostech v ČR s kvalitou služeb v jakémkoliv oboru do toho zkrátka nechci jít naslepo :(

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Takhle na dálku to moc nejde. Ten barák se musí pořádně prolézt ze všech stran z venčí i ze vnitř od sklepa až po půdu-podstřeší. Ty reference jsou dost problém. Asi si je dokážou některé firmy pěkně nalhat. Mezi kámošema, známýma by nebyl někdo ze stavařskýho oboru? Možná by mohl někoho poradit i stavební úřad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]