Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr solárního ohřevu pro bazén Tampa

Od: makyk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám nafukovací bazén Marimex Tampa o velikosti 3.66 x 0.91 m a přemýšlím, že bych si pořídíl solární ohřev. Vzhledem k tomu, že v mém okolí se nenachází nikdo kdo by mi v této oblati mohl poradit, chtěl bych se obráti na ty z vás, co již tuto zkušenost mají. Když jsem hledal něco ohledně solárního ohřevu, narazil jsme na produkty přímo od marimexu:

marimex.cz/...

Bohužel, u některých produktu není vůbec uvedeno pro jaké kapacity bazénu je daný solarní ohřev vhodný. Poradí mi prosím někdo? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

1x

Z praxe ti řeknu, že je úplná zbytečnost. Já mám 2 roky solárná kruhovou plachtu (tu slabší a modrou) za 300Kč a neměnil bych je to ideální. Teploty vody přes teploměr 20-25°C. Teplá voda a zároveň i chladná na osvěžení. Kup si letos plachtu a uvidíš případně si přes zimu se slevou koupíš solární hřev, ale podle mě to jsou zbytečně vyhozený peníze. Jinak ještě dodávám, že napouštim vodu ze studně skoro 30m hlubokou a věř mi, že ta voda je skutečně studená :)

doplněno 21.07.13 15:11:

Ještě doplnim, že ta solární plachta mi nahradila klasickou krycí plachtu přes noc :)

fribble*

To já zas na solárko nedám dopustit, podle sluníčka ohřeje bazén (3,6m) o 2-3st za den, takže se koupeme od května do konce září. A to máme to obyčejné ploché 2x1m na šikmé dřevěné konstrukci. Jen to chce filtraci pouštět přes spínací hodiny, aby běžela tak od 10 do 16, to na filtrování stačí a nemusím běhal ke kohoutu solárka. Krycí plachtu nepoužíváme ze závažného důvodu - jsme líní jí natahovat a uklizet každý den.

doplněno 21.07.13 16:34:

Vím, že je extrémní počasí, ale teď zrovna je v bazenu 28st - nebyl jsem líný se dojít podívat.

V jednoduchosti je krása.Také si tu plachtu pořídím.Ted mám přikrytý bazén obyčejnou folií a i přes tu se voda pěkně odřívá.Jenom pak ještě musím vymyslet něco,na co ji budu namotávat.

makyk
hodnocení

S tou solární plachtou máš pravdu, teď jsem si uvědomil, že před rokem jsem ji používal také a když bylo horko a slunko pálilo jako o život, tak asi 20 cm pod hladinou byla voda pěkně teplá. Toho by se dalo využít, ale bylo by potřeba vodu vždy např. po půl hodině promýchat. To by pak funfovalo možná lépe než solární pyramidy. A to jsem používal tu modrou, teď přemýšlím zda nekoupit tu černou ...

kangaroo*
hodnocení

0x

Navíc se ta solárná plachta i dobře sundava a nandavá. Než jsem koupil a vyzkoušel, tak jsem měl obavu, že bude nutno 2 lidí pro nasazení v pohodě 1 člověk pomalu po hladině přesuneš na celý bazén, *ua*

hodnocení

0x

Nevím,jak to funguje u solární plachty,ale když mám přikrytý bazén obyčejnou folií černou,ohřeje se voda krásně,ale jenom asi 20cm pod folií.Níž je studená.Když ho přikryju průsvitnou folií,tak se voda pěkně .rovnoměrně prohřeje až ke dnu.Já mám obdelníkový bazén a mám spíš problém,jak folii na bazén připevnit.Zatím ji mám jenom tak přehozenou a dole zatíženou cihlama.Chtěla bych ji na jedné delší straně připevnit k bazenu a na druhé straně ji dát na nějakou tyč a namotávat ji a rozmotávat.No nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]