Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístřešek na auto

Od: sefina* odpovědí: 20 změna:

Potřebuji postavit přístřešek na auto 15m2 (5x3) na vybetonovaném dvoře u RD. 2 sloupy budou ve vzdáleností 3,5m od hranice pozemku, ale střecha bude končit 0,5m od hranice, sklon na můj pozemek. Jedná se o přístřešek "bez podpěrných sloupů na jedné straně) - samonosný (carport). Musí být souhlas souseda nebo ne? Musí se ohlašovat st.úřadu nebo žádat o povolení?

Přístřešek na auto

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaa*
hodnocení

0x
taky jsem nad ním přemýšlel, ale musí pod něj dost zafukovat třeba sníh, slunce svítí to těch 100 mi přijde dost a volím klasiku na 5 trámkách. Souhlas souseda ano když je to blíž než 2m, letos to prý stojí 5 tis
sefina*
hodnocení

Mám nabídku za 46 což ke vzhledu a kvalitě asi jde :) teď záleží, jaký musí být souhlas. Jen souseda co se to týká - kde je vzdálenost menší než 2m nebo od všech sousedů pozemku?

hop®

..."což ke vzhledu"...

omlouvám se, ale na takouvou stříšku bych se vykašlal především kvůli vzhledu, o kvalitě nic nevím a o ceně ani nic vědět nechci...

technoman*
hodnocení

0x

To musí být setsakra dobře ukotvený aby to silný vichr neurval...*sok*

sefina*
hodnocení

Noha je upevněna v betonu cca 1 x 0,5 x 0,7m a snese to vichr cca 110km/hod. ;) navíc u mne vichr snad nehrozí, carport ba stál zastíněn dvěma RD.

aaaaaa*
46 komplet? Kde? Já to našel kolem 80 bez DPH. To máš asi stejmou situaci jak já. Jak je to blíže než 2m tak souhlas a vyjímka. Ano od všech, takže případně i od obce pokud to plánuješ hned za vratama. Vyjímku mám rok zdarma, letos je za 5.
sefina*
hodnocení

Tady je odkaz leds-online.cz/... snad to nesmáznou. Asi to risknu a budu dělat blbce, že jsem myslel, že se jedná o základ pevně spojený se zemí min. 2m od hranice - u mne ty sloupy budou 3,5m a to že střecha je samonosná a blíž no uvidíme *smich* Zastavěná plocha je taky podle základu a ne podle převisu střechy ;)

doplněno 21.07.13 14:39:

Navíc z té strany, kde by měl carport stát, nemám RD, ale podnikatelský objekt - dům --- platí zde stejné odstupové vzdálenosti jako mezi RD?

fribble*

Pokud se nejmenuješ Rittig nebo Oulický, mám obavy, že budeš bourat nepovolenou stavbu. Leda, že by se sousedi jmenovali Ježíš a dalajláma (ti snad nezávidí).

Zastavěná plocha je sice podle základů, ale přesah smí být tušim jen 1m.

doplněno 22.07.13 23:05:

Řekl mi to projektant, pak stavební úřad a pak jsem to i někde našel. Pokud přesahuje vic, počítá se do zastavěné plochy i přesahující střecha. Akorát si nepamatuji, jestli je to přesně metr, nebo třeba 1.2m.

laik*
Kde se da dohledat ten 1m? Ve Stavebnim zakonu jsem to nenasel.
aaaaaa*

když vidím ten shop, taková všehochuť a adresa

GOLDIE STAHLBAU Ltd.

29 Harley Street

W1G 9QR London, United Kingdom

tak celkem váhám.

laik*
Koukam na tu firmu Goldie Stahlbau Ltd. Vlastni ji nekdo s cesky znejicim jmenem "Lubos Kolla"a na tohle jmeno vyjede na Googlu dost nehezkych nazoru.
laik*
Tak Lubox Kolla je opravdu Cech, narozen 1951 (62 let).
laik*
Z vyse uvedenych odkazu uz je jasne, proc podvodnik ing. Luboš Kolla muze nabizet ty pristresky za takovou cenu. On totiz nema ve zvyku za odebrane a dodane zbozi vyrobci ani dopravci platit a vsechny penize si nechava pro sebe. Dlouhodobe se zabyva zprostredkovanim prace a vyrobku a prestoze dostava za sluzby zaplaceno v plne casti, dal uz penize nepreposila. Spouste lidem a firmam dluzi miliony. Zaklada jednu spolecnost za druhou (hlavne v Anglii, Cechach a drive i Nemecku) a postupne je vsechny likviduje, tak, jak po nem jdou dluznici.
laik*
Oprava: Tak, jak po nem jdou veritele.
aaaaaa*

když vidím ten shop, taková všehochuť a adresa

GOLDIE STAHLBAU Ltd.

29 Harley Street

W1G 9QR London, United Kingdom

tak celkem váhám. Přesto díky

bebeler

Vyhýbejte se jakékoliv spolupráci s Ing. Kolla Lubošem z Klatov. Na 100% Vás podvede. Přijdete o peníze.

Od Kolly co nejdál !

Je to bezcharakterný, sprostý podvodník !

ga*

Ve Vašem případě je zastavěná plocha počítána kolmým průmětem střešní konstrukce do terénu. Vzdálenos od sousedního pozemku je menší než 2 m, což znamená s největší pravděpodobností výjimku (pokud vám bude povolena, zaplatíte za ni 5000 Kč).

laik*
Zastavěná plocha je taky podle základu a ne podle převisu střechy

Zastavena plocha u staveb bez obvodovych sten se pocita podle strechy (Stavebni zakon; §2, odst.7)
sefina*
hodnocení

Co když budu přístřešky prodávat v rámci podnikatelské činnosti, provozovnu mám doma a postavím přístřešek na pozemku jako prodejní vzorek :D u Hoby marketů mají také postaveny boudy na nářadí, přístřešky atd. a určitě na to na povolení nemají. Je to prodejní zboží? Co vy na to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]