Nejste přihlášen/a.
Potřebuji postavit přístřešek na auto 15m2 (5x3) na vybetonovaném dvoře u RD. 2 sloupy budou ve vzdáleností 3,5m od hranice pozemku, ale střecha bude končit 0,5m od hranice, sklon na můj pozemek. Jedná se o přístřešek "bez podpěrných sloupů na jedné straně) - samonosný (carport). Musí být souhlas souseda nebo ne? Musí se ohlašovat st.úřadu nebo žádat o povolení?
Mám nabídku za 46 což ke vzhledu a kvalitě asi jde teď záleží, jaký musí být souhlas. Jen souseda co se to týká - kde je vzdálenost menší než 2m nebo od všech sousedů pozemku?
..."což ke vzhledu"...
omlouvám se, ale na takouvou stříšku bych se vykašlal především kvůli vzhledu, o kvalitě nic nevím a o ceně ani nic vědět nechci...
Noha je upevněna v betonu cca 1 x 0,5 x 0,7m a snese to vichr cca 110km/hod. navíc u mne vichr snad nehrozí, carport ba stál zastíněn dvěma RD.
Tady je odkaz leds-online.cz/... snad to nesmáznou. Asi to risknu a budu dělat blbce, že jsem myslel, že se jedná o základ pevně spojený se zemí min. 2m od hranice - u mne ty sloupy budou 3,5m a to že střecha je samonosná a blíž no uvidíme Zastavěná plocha je taky podle základu a ne podle převisu střechy
Navíc z té strany, kde by měl carport stát, nemám RD, ale podnikatelský objekt - dům --- platí zde stejné odstupové vzdálenosti jako mezi RD?
Pokud se nejmenuješ Rittig nebo Oulický, mám obavy, že budeš bourat nepovolenou stavbu. Leda, že by se sousedi jmenovali Ježíš a dalajláma (ti snad nezávidí).
Zastavěná plocha je sice podle základů, ale přesah smí být tušim jen 1m.
doplněno 22.07.13 23:05:Řekl mi to projektant, pak stavební úřad a pak jsem to i někde našel. Pokud přesahuje vic, počítá se do zastavěné plochy i přesahující střecha. Akorát si nepamatuji, jestli je to přesně metr, nebo třeba 1.2m.
když vidím ten shop, taková všehochuť a adresa
GOLDIE STAHLBAU Ltd.
29 Harley Street
W1G 9QR London, United Kingdom
tak celkem váhám.
když vidím ten shop, taková všehochuť a adresa
GOLDIE STAHLBAU Ltd.
29 Harley Street
W1G 9QR London, United Kingdom
tak celkem váhám. Přesto díky
Vyhýbejte se jakékoliv spolupráci s Ing. Kolla Lubošem z Klatov. Na 100% Vás podvede. Přijdete o peníze.
Od Kolly co nejdál !
Je to bezcharakterný, sprostý podvodník !
Ve Vašem případě je zastavěná plocha počítána kolmým průmětem střešní konstrukce do terénu. Vzdálenos od sousedního pozemku je menší než 2 m, což znamená s největší pravděpodobností výjimku (pokud vám bude povolena, zaplatíte za ni 5000 Kč).
Zastavěná plocha je taky podle základu a ne podle převisu střechy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.