Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu koupit mokrou vepřovicu?

Od: koupemokrevepro odpovědí: 8 změna:

Zravím, rád bych se informoval jestli by šel dát do kupy baráček s již mokrou vepřovicou? Stěny jsou asi metr šikroké, vnitřní podlaha je níž než venkovní terén a vlkost je vyšplhaná do třištvrtě zdí, nejen obvodovek, ale také příček. Prostě, kdybych začal sušit a vysušil bych po různých úpravách jako je podřezání a následné obouchání omítky jetli se ten barák nezesype (nerozdrolí) před očima. díky za odpovědi Lukyn

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Do kupy jde dát téměř cokoliv, ale za jakou cenu? Pořád budete mít starou bajdu a výsledná cena se bude rovnat novostavbě. Prchejte pryč a nebo nechat shodit a na pozemku postavit domeček nový.

koupemokrevepro
hodnocení

V rodině mi říkají to samé, že je to na shrnutí a to je pak od začátku všechno. Ale i přesto bych se rád dozvěděl zdali po vysušení vepřovice by mi to nespadlo na hlavu...?

fribble*
hodnocení

1x

Baráčky z vepřovic přežily i záplavy. Chce to začít okopáním základů zvenku a odvedením vody (nopová folie, drenáž, štěrk), pak větrat a pomalu sušit, omítku oklepávat až z oschlých zdí, ať nejde i s bácíky. S podřezáváním hodně opatrně, dost podstatně to sníží pevnost zdí z vepřovic - myslím, že při poctivém provedení drenáží nebude třeba. To spíš před opravou omítek zevnitř v úrovni podlahy zaškrábnout tenkou drenážku (husi krk), v rohách zvednout o 20cm nahoru a nezaslepovat, vyvést z omítky ven a seříznout s omítkou (přirozené proudění vzduchu).

doplněno 21.07.13 11:31:

Doplním - moc peněz to nechce, ale práce hafo.

buss
hodnocení

0x

Koupit, pokud je to levné a postavit nové. Nebo podbetonovat. Spodek bude furt mokrý, ne?

koupemokrevepro
hodnocení

To nezní jako demolice :) No práci bych si udělal takže toho bych se nebál. Jen mi vrtá hlavou to, že 2 roky tam nikdo nebydlel a četl jsem, že to je pro vepřovku destruktivní období :( právě když je vlhká a to tam bude určo už déle. Co jsem viděl tak tam někdo dodělával betonovou podlahu a tím tomu šíleně pomohl...jinak ta drenážka se dává do jaké hloubky? Pač vůbec nevim co je tam za zaklady a jak sou hluboko.

fribble*

Základy zřejmě budou z kamene skládaného do jílu. Ta betonová podlaha tomu moc nepomohla, ale původně bývaly podlahy z dusaného jílu a ten taky moc nedýchal. Tu drenáž by to chtělo 15 - 20 cm pod úroveň podlah a vodu odvést alespoň do trativodu, pokud to sklon terénu vůbec dovolí.

lukyn99*
hodnocení

díky za rady, ale ještě bych se rád zeptal jestli tady má někdo vzkušenost s mokrou vepřovicí cca 3 roky a po vysušení se nerozdrolila, ale opět stvrdla jako cihla při vytváření ji samé? moc díky za příspěvky

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. U těch hliněných buchet je problém právě ta vlhkost. Ta může působit až destruktivně. Rozhodnutí je samozřejmě jen na tobě co s tím budeš dál dělat. Známý si tam podepřel strop a začal se bavit tím, že začal vyzdívat rohy a nakonec tam dodělal i věnec. A ani mu to nijak nespadlo. Piplačka to určitě byla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]