Nejste přihlášen/a.
Zravím, rád bych se informoval jestli by šel dát do kupy baráček s již mokrou vepřovicou? Stěny jsou asi metr šikroké, vnitřní podlaha je níž než venkovní terén a vlkost je vyšplhaná do třištvrtě zdí, nejen obvodovek, ale také příček. Prostě, kdybych začal sušit a vysušil bych po různých úpravách jako je podřezání a následné obouchání omítky jetli se ten barák nezesype (nerozdrolí) před očima. díky za odpovědi Lukyn
1x
Do kupy jde dát téměř cokoliv, ale za jakou cenu? Pořád budete mít starou bajdu a výsledná cena se bude rovnat novostavbě. Prchejte pryč a nebo nechat shodit a na pozemku postavit domeček nový.
1x
Baráčky z vepřovic přežily i záplavy. Chce to začít okopáním základů zvenku a odvedením vody (nopová folie, drenáž, štěrk), pak větrat a pomalu sušit, omítku oklepávat až z oschlých zdí, ať nejde i s bácíky. S podřezáváním hodně opatrně, dost podstatně to sníží pevnost zdí z vepřovic - myslím, že při poctivém provedení drenáží nebude třeba. To spíš před opravou omítek zevnitř v úrovni podlahy zaškrábnout tenkou drenážku (husi krk), v rohách zvednout o 20cm nahoru a nezaslepovat, vyvést z omítky ven a seříznout s omítkou (přirozené proudění vzduchu).
doplněno 21.07.13 11:31:Doplním - moc peněz to nechce, ale práce hafo.
To nezní jako demolice
No práci bych si udělal takže toho bych se nebál. Jen mi vrtá hlavou to, že 2 roky tam nikdo nebydlel a četl jsem, že to je pro vepřovku destruktivní období
právě když je vlhká a to tam bude určo už déle. Co jsem viděl tak tam někdo dodělával betonovou podlahu a tím tomu šíleně pomohl...jinak ta drenážka se dává do jaké hloubky? Pač vůbec nevim co je tam za zaklady a jak sou hluboko.
0x
Ahoj. U těch hliněných buchet je problém právě ta vlhkost. Ta může působit až destruktivně. Rozhodnutí je samozřejmě jen na tobě co s tím budeš dál dělat. Známý si tam podepřel strop a začal se bavit tím, že začal vyzdívat rohy a nakonec tam dodělal i věnec. A ani mu to nijak nespadlo. Piplačka to určitě byla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.