Nejste přihlášen/a.
zdravim,
soused vybudoval novou plastovou jimku na hranici pozemku. Proto by mne zajimalo zda-li nekdo vi jak dalece od nasi stavajici studny by ji mel podle vyhlasky umistit?
Nasel jsem odkaz na paragraf § 24a vyhlášky č. 501/2006 Sb. ale ten se vztahuje na umisteni studny od zdroju znecisteni (napr. jimka) - tedy naopak. Je zde nekdo, kdo by to mohl vysvetlit? Je to ta spravna vyhlaska, ktera se teto zalezitost tyka?
diky moc
Je-li studna na hranici pozemku, tak soused musí mít povolení od st. úřadu. Jinak se jedná o černou stavbu. Poptejte se souseda nebo na st. úřadě. Ale tím ho prásnete, ale bližší košile než kabát. Také bych si svůj zdroj vody hlídala.
Proč jste se nezajímal hned při budování nové jímky a ne až když je hotovo. Ale není nic ztraceno.
doplněno 21.07.13 13:19:Méně jak 2 m od hranice pozemku můžete cokoliv zbudovat jen na udělení vyjímky od st. úřadu. Když dosáhnete vyjímky, tak stavět můžete JEN na stavební povolení. Kdyby bylo st. povolení, tak byste byl účastníkem řízení, když nic nevíte, tak st. povolení nebude existovat a proto jsem psala, že se jedná o černou stavbu.
doplněno 21.07.13 13:22:teď mi to nepasuje. Vy máte studnu 2 m od hranice pozemku a 5-6 m od sousedovic jímky. Ale píšete, že soused jímku má na hranici pozemku . To by znamenalo, že studnu máte 2 m od jímky. Možná jsem to špatně pochopila.
diky za reakci, ...ale jaka cerna stavba? jimka tohto druhu je si myslim soucasti pouhe ohlasovaci povinnosti
... nase (stara - stavajici) studna je cca 5-6 metru od jeho nove vybudovane plastove jimky a cca 2 metry od hranice pozemku.
resim to az nyni protoze jsem u toho nebyl kdyz ji tam stavel - to ze je takhle blizko jsem se dozvedel az nyni
ma puvodni otazka byla jak dalece muze soused umistit novou jimku od zdroju pitne vody (domovni studna)
diky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.