Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit protékající terasu

Od: neon* odpovědí: 5 změna:

Prosím Vás o radu. V RD r.80 protéká horní terasa (okraj, kam naprší). Podle otce je tam zhruba složení následující - hurdisky, možná škvára (není si jistý), beton, ipa, potěr, kachle. Obrázky napoví více. Ipa je logicky asi prasklá. Prej to bohužel nebylo vyspadované dobře na odtok a možná proto ta ipa praskla, když tam zamrzla voda? Ale možná stav odpovídá stáří. Jaké jsou teď prosím možnosti opravy? Děkuji.

Jak opravit protékající terasu
Jak opravit protékající terasu #2
Jak opravit protékající terasu #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Je možné použít postup podobný tomu na videu - fatrafol.cz/... , ale přiznám se, že bych na hydroizolaci Fatrafol použil, ale předtím bych stávající terasu rozebral až na beton a uděla vlastně znovu (jen s folií namísto IPY).

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno se tu stejný případ řešil.Skutečně nezbude,než celou podlahu odstranit až na beton.Ipa bude sloužit stejně,jako Fatrafol,jen se musí udělat pečlivě.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

0x

Kdysi jsem na to odpovídal, zadejte do vyhledávače balkon rám z vinglů. Je to způsob, který se mi lety praxe zcela osvědčil.

hodnocení

0x

no pokud jsou kachle dobře dolů,sundat ,nechat vyschnout.pak bych zkontroloval jaký je stav betonu pod nimy.bud ho vykutat adát novou izolaci a pak betonek ve spádu,nebo bych vrch očistil vyrovnal napenetroval a va to položil zároven s oplechováním modifikovaný pás a dlažbu položil jako já na sucho na terče nebo na štěrkové lože,voda odteče a nič se netrhá a modifikáč je hodně kvalitní a vodu udrží oproti klasice ipě

neon*
hodnocení

Dekuju za rady. Kdyz bych daval jako hydroizolaci modifikovany pas. Ktery prosim zvolit? Je tam nejake APP, SBB, s vlozkou (skelnou, polyester). Dekuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]